بینی گوشتی

جراحی بینی گوشتی بزرگ

شاید برای شما هم این سوال به وجود آمده باشد که جراحی بینی گوشتی بزرگ چگونه است؟ در علم پزشکی به بینی هایی که نوک گرد و پهن داشته و غضروف نازک آن ها به سادگی از روی بینی قابل لمس نیست بینی گوشتی گفته می شود.  جراحی بینی گوشتی بزرگ به چالش هایی مواجه است.  در گذشته و با روش های ابتدایی جراحی بینی نمی توان تغییرات خاصی در بینی های گوشتی ایجاد کرد. زیرا اکثر آن روش ها کاهنده و حذف کننده می باشند که که در دراز مدت باعث فرورفتن بخش هایی از بینی می شدند.  ولی در روش های نوین می توان روی بینی های گوشتی نیز تغییرات مطلوب را ایجاد نمود و محدودیت ها برای جراحی بینی گوشتی کمتر شده است.

بینی گوشتی چیست ؟

هر ساله افراد زیادی متقاضی جراحی زیبایی بینی می باشند. در ابتدا این جراحی بیشتر در بین زنان محبوب بود. اما بعد از مدتی این جراحی در بین مردان نیز طرفدارانی پیدا کرد. بینی افراد به دو دسته استخوانی و گوشتی تقسیم می شود. جراحی بینی گوشتی بزرگ یکی از پر متقاضی ترین جراحی های زیبایی می باشد. زیرا که بینی مهم ترین نقش را در تنظیم تناسب اجزای چهره دارد.

بسیاری از مردم به اشتباه تصور می کنند که  هر بینی بزرگی بینی گوشتی محسوب می شود. در حالی که به هیچ وجه این گونه نیست. ممکن است یک بینی با حجم کوچک تمام ویژگی های بینی گوشتی را داشته باشد، یا برعکس بینی فردی بزرگ باشد اما بزرگ بودن آن بخاطر درشت بودن غضروف بینی باشد نه گوشتی بودن . تمام بینی های گوشتی برخی ویژگی ها یکسانی دارد. این ویژگی ها شامل چربی بیش از حد پوست، غدد چربی فراوان، منافذ باز، پره های بزرگ و نوک گرد و پهن بینی می باشد.

میزان پوست و گوشت و بافت چربی بینی میزان زیادی در نتیجه جراحی موثر است. هرچه میزان بافتی که قرار است حذف شود بیشتر باشد دقت و زمان بیشتری برای اعمال بهترین نتیجه لازم است. این نتیجه برای زنان و مردان متفاوت از یک دیگر است.  زیرا مردان کمتر به فرم بینی های فانتزی و عروسکی علاقه داشته و می خواهند که فرم طبیعی و مردانه بینی پس از عمل نیز برای آنها باقی بماند.

بینی گوشتی چیست ؟

انواع بینی های گوشتی

بدو نوع کلی در بینی های گوشتی وجود دارد. نوع اول آنهایی که غدد چربی زیادی در سطح پوست داشته و چربی زیادی را ترشح می کنند.  دسته دیگر آن بینی هایی هستند که بافت زیر پوستی آن ها بیشتر می باشد.  بینی های دارای غدد چربی بیش از حد و ترشحات چربی زیاد امروزه تقریبا راه حل درمانی پیدا کرده اند. ولی بینی های گوشتی بزرگ با بافت پوستی زیاد در ناحیه نوک بینی هنوز به خوبی قابل درمان و جراحی نیستند.
پوست های دارای غدد چربی زیاد، ترشحات چربی فراوان دارند ولی بینی هایی که بافت زیر پوستی شان زیاد است معمولا سطحی براق و قرمز دارند.

تفاوت جراحی بینی گوشتی بزرگ در مردان و زنان

جراحی بینی گوشتی بزرگ در مردان دشواری کمتری نسبت به جراحی بینی گوشتی بزرگ در زنان دارد. زیرا برای تبدیل بینی گوشتی به بینی عروسکی و فانتزی و نیم فانتزی زحمت  و دقت بسیار زیاد جراح نیاز است. اما اگر قرار است جراح بینی را به طور طبیعی عمل کند، پروسه جراحی پیچیده و طولانی نخواهد بود. بنا بر این جراحی بینی گوشتی بزرگ در مردان از جراحی بینی گوشتی در زنان آسان تر است. در واقع تفاوت و اختلاف میزان سختی و آسانی این جراحی در مردان و زنان بخاطر نوع فرم نهایی بینی می باشد.

ممکن است که نوع جراحی بینی گوشتی بزرگ در مردان و زنان یک سان باشد اما به طور طبیعی برخی تفاوت های جسمانی در طول مدت نقاهت و بهبودی تاثیر گذار خواهد بود.  به دلیل این که به طور طبیعی پوست صورت در مردان ضخیم تر است، تورم و همچنین طول مدت بهبودی محل برش ها بیشتر خواهد بود. .آز آنجا که تورم و کبودی نتیجه خون رسانی بیش از حد بدن و نوعی مکانیسم ترمیمی بدن برای ترمیم محل برش می باشد، به همین علت در پوست مردان که ضخیم تر است و جریان خون بیشتر می باشد میزان و مدت تورم نیز بیشتر خواهد بود.

آقایان به دلیل مسائل روانشناختی تمایل دارند که طول مدت درمان و بهبودی کوتاه باشد و برای حصول نتیجه نیز بسیار بی تاب بوده و عجله دارند.  زیرا برای آنها بسیار دشوار است که برای دیدن نتیجه نهایی حدود شش ماه تا یک سال صبر کنند. بنا بر این باید حتما قبل از عمل برای آن ها توضیح داد که ممکن است پروسه جراحی زمان بر باشد یا حتی لازم باشد که جراحی در چند نوبت انجام شود.

کاندیدا های مناسب برای جراحی بینی

داشتن سلامت جسمانی و عدم وجود برخی بیماری های زمینه ای از شرایط مهم  افرادی است که برای جراحی بینی گوشتی بزرگ اقدام می کنند. یک مورد مهم دیگر در عمل بینی گوشتی بزرگ سن و سال مردان می باشد. از آنجایی که یکی از قوانین جراحی بینی تمام شدن رشد صورت و بینی است، و این رشد در سن خاصی تکمیل می شود، باید مردان از سن 18 سالگی  و زنان از سن 16 سالگی به بعد برای جراحی بینی اقدام کنند. تکمیل نشدن رشد صورت و بینی می تواند تاثیرات منفی بسیاری بر نتیجه عمل جراحی بگذارد.

قبل از عمل چه اقداماتی لازم است؟

معاینه شدن آناتومی صورت توسط جراح و بیان کامل خواسته ها توسط بیمار از جمله اقدامات اولیه در مراجعه به پزشک جراح برای انجام عمل جراحی است. فرد متقاضی جراحی باید به روشنی خواسته خود را برای جراح بیان کند. و جزئیات را نیز برای وی توضیح دهد. در این صورت بیمار و جراح به یک آگاهی نسبی از اهداف عمل خواهند رسید. برخی نرم افزار ها تحت عنوان شبیه ساز، می توانند در انتخاب فرم مطلوب صورت بیمار کمک کننده باشند.  این نرم افزار ها و تصاویر، فاصله و زوایای استاندارد اجزای صورت نسبت به هم، ایرادات و عیوب احتمالی غضروف بینی یا سایر اجزای صورت و بهترین فرم بینی ممکن برای صورت را به پزشک نشان می دهد.

بنابراین جراح می تواند با تمرکز و آرامش ذهنی نسبتا مطلوبی جراحی را انجام داده و بهترین نتیجه را برای بیمار رقم بزند. سایر اقداماتی که توسط خود بیمار باید انجام شود شامل تغییر در سبک زندگی، رژیم غذایی و برخی فعالیت ها است. مصرف برخی دارو های ضد التهاب مانند ناپروکسن و بروفن و همچنین دمنوش های گیاهی باید از چند هفته قبل از عمل متوقف شود. زیرا هر گونه داروی ضد انعقاد خون و ضد التهاب باعث تشدید خون ریزی در دوران نقاهت می شود.  همچنین برخی رژیم های تغذیه ای باید انجام شود که از جمله آن عدم مصرف نمک و مشروبات الکلی می باشد. مصرف دخانیات به خصوص سیگار، موجب اختلال در گردش خون و اکسیژن رسانی می شود و همین موضوع باعث می شود که ترمیم ناحیه برش های جراحی به خوبی انجام نشود و جای بخیه باقی بماند.

قبل از عمل چه اقداماتی لازم است؟

مراقبت بعد از عمل بینی

چسبی که روی بینی زده می شود، برای تثبیت پوست بینی روی استخوان و غضروف بینی و شکل دادن به تغییرات ایجاد شده می باشد. بنا بر این باید شکل صحیح چسب زدن روی بینی را از جراح فرا گرفت و به طریقه صحیح آن را انجام داد.
برخی اعمال در حین جراحی برای تکمیل رینوپلاستی انجام می شود که ممکن است لازم باشد که تکرار شوند. این اقدامات می تواند تزریق داروهایی مانند کورتون برای نازک تر شدن پوست بینی و یا برخی دارو ها برای کاهش خون ریزی باشد. لازم به ذکر است که کورتون بیش از حد پوست را نازک می کنند. میزان آن باید دقیق و حساب شده و به صورت رقیق توسط جراح ماهر تزریق شود. نحوه خواب و لباس پوشیدن و حتی مسواک زدن دندان ها نیز باید با احتیاط باشد. زیرا هرگونه اعمال فشار روی ناحیه فک بالا و بینی در دوران نقاهت می تواند نتیجه عمل را تغییر دهد.

آیا بینی گوشتی بعد از عمل برگشت می کند؟

تکنیک هایی که در گذشته برای شکل دادن به بینی های گوشتی استفاده می شدند از متد های کاهنده پیروی می کردند. در این روش ها با استفاده از حذف بخشی از غضروف بینی، به آن فرم داده می شد. بینی گوشتی غضروف ضعیفی دارد و اگر همین غضروف کوچک و ضعیف نیز تراش خورده و حذف شود، در ابتدا بینی حالت زیبایی دارد اما به مرور زمان با متابولیسم پوست بینی، بینی فرد حالت افتادگی پیدا کرده و زیبایی خود را از دست می دهد. اصطلاح برگشت پیدا کردن یا افتادگی بینی نیز به همین علت به کار برده می شد. ولی امروزه چون بینی های گوشتی با استفاده از تقویت غضروف شکل داده می شود  احتمال افتادگی بینی های گوشتی نزدیک به صفر یا حتی غیر ممکن است. همچنین اگر لازم باشد می توان از غضروف های مصنوعی استفاده نمود.

جراحی بینی گوشتی چگونه است؟

جراحی بینی گوشتی بزرگ معمولا از پیچیده ترین و خاص ترین جراحی های بینی به شمار می رود. حجم زیادی از پوست ضخیمی که در بینی های گوشتی وجود دارد باید در طی جراحی و به کمک برخی داروها مانند کورتون برداشته شود. این کاهش ضخامت در بافت پوست بینی باید کاملا حرفه ای و با مهارت انجام شود وگرنه هرگونه بافت برداری غیر حرفه ای می تواند باعث ایجاد نا همواری در ظاهر بینی افراد شود. یکی از بخش های مهم جراحی بینی گوشتی بزرگ، تقویت غضروف بینی می باشد. غضروف بینی گوشتی ضعیف است و به خودی خود باعث افتادگی جزئی بینی گوشتی می شود. حال اگر در حین عمل، مقداری از آن نیز حذف شود، غضروف باقی مانده نمی تواند وزن بینی را تحمل کند و قطعا افتادگی شدید در بینی اتفاق می افتد. چاره جلو گیری  از این اتفاق، تقویت غضروف بینی می باشد. گاهی برای انجام این کار از غضروف دنده یا گوش پیوند زده می شود اما گاهی نیز برای برای محکم کردن پایه نگه دارنده بینی از غضروف های مصنوعی مخصوص جراحی های پلاستیک استفاده می شود. بعد از این که غضروف بینی محکم و تقویت شد، نوبت به جمع کردن پره ها و فرم دهی اصلی بینی می باشد.

مراقبت بعد از عمل بینی

جراحی بینی گوشتی به صورت باز انجام می شود یا بسته؟

ممکن است برای همگان این سوال پیش بیاید که عمل بینی گوشتی با حجم بالایی از پیچیدگی و سختی عمل، به صورت باز انجام می شود یا بسته؟ برای یافتن پاسخ این سوال ابتدا باید تفاوت جراحی باز و بسته بینی را دانست.

جراحی بینی بسته: در جراحی رینوپلاستی بسته، بدون ایجاد برش در ناحیه کلوملا یا همان پایه بینی و از طریق سوراخ های خود بینی تغییرات اعمال می شود. در این جراحی خبری از خون ریزی های شدید یا تورم های زیاد بعد از عمل نیست و همه تغییرات بدون کوچک ترین عارضه ای ایجاد می شود. در جراحی بسته، جراح در اعمال تغییرات بسیار محدود است و امکان انجام عمل جراحی های پیچیده به روش بسته وجود ندارد.

جراحی بینی باز: در جراحی باز، جراح با ایجاد یک برش در قسمت پایه ای بینی، پوست بینی را تا حدی کنار زده و به کل ساختمان بینی دسترسی خواهد داشت. در این روش به دلیل تسلط کامل جراح روی تمام ساختمان بینی، امکان ایجاد هر گونه تغییری وجود دارد اما خونریزی بعد از عمل و تورم شدید از عوارض آن می باشد. این روش طرفداران زیادی در بین جراحان دارد.

از آنجایی که جراحی بینی گوشتی با پوست ضخیم آن عملی بسیار پیچیده و نیازمند دقت و جزئی نگری است، می توان بیان داشت که این عمل به روش بسته هرگز قابل انجام نیست و نمی توان تغییرات مطلوب را به خوبی اعمال نمود. حساسیت آسیب دیدگی غضروف بینی در این عمل بسیار زیاد است و جراح باید از روش جراحی باز استفاده نماید تا بتواند به خوبی و با دقت تغییرات لازمه را اعمال کند. همچنین تقویت غضروف بینی یا استفاده از غضروف مصنوعی نیاز مند دسترسی به تمام بینی می باشد.

دوران نقاهت جراحی بینی

برای انجام مراقبت هایی بعد از عمل، هر فرد باید بداند که دوران نقاهت پس از عمل وی چقدر طول می کشد. به طور معمول 8 روز زمان لازم است تا ورم و کبودی ناشی از جراحی بینی التیام پیدا کند. بعد از این مدت، آتل یا گچ روی بینی برداشته شده و بخیه ها در صورت وجود داشتن، کشیده می شود. بعد از آن فرد می تواند به محل کار خود باز گردد یا فعالیت های روز مره خود را از سر بگیرد، به شرط آن که برخی اقدامات را انجام داده و حتما چسب روی بینی خود داشته باشد. همچنین اجازه داشتن برای انجام فعالیت ها به معنی مجاز بودن برای هر فعالیتی نیست. مثلا شخصی که ورزش رزمی را دنبال می کند نباید تا زمان تثبیت شدن کامل غضروف بینی(حدود شش تا هشت ماه بعد از جراحی) فعالیت ورزشی خود را از سر بگیرد.

از هفته سوم به بعد، کم کم تورم و التهاب کاهش می باد. البته این به معنی بهبودی کامل نیست و باید تا یک ماه مراقبت های لازمه انجام شود. هر گونه سهل انگاری و ایجاد  فشار در ناحیه بینی می تواند منجر به از بین رفتن نتایج عمل شود یا حتی شکل بینی نیز به صورت بد و آزار دهنده ای تغییر کند. خوابیدن به صورت صحیح، مصرف غذاهای پوره شده و آبکی، مسواک زدن با حرکات ملایم و غیره از جمله این اقدامات می باشد. همچنین دخانیات نیز نباید در طول این مدت مصرف شود. اگر بیمار دچار عطسه شود، بهتر است که عطسه را به آرامی و از دهان خارج کند تا به بینی فشار وارد نشود. استفاده از یک مسواک نرم برای کم کردن فشار وارد بر فک بالایی هم یکی از کار هایی است که باید در دوان نقاهت به آن توجه کرد.

نتیجه عمل بینی استخوانی بهتر است یا گوشتی؟

تفاوت نتیجه جراحی بینی گوشتی و استخوانی در تفاوت ساختار آن ها می باشد. افراد با بینی استخوانی تغییرات بیشتری را حس خواهند کرد. زیرا پایه استخوانی و غضروفی بینی آن ها زیاد و محکم بوده و تراشیدن و شکل دادن آن بسیار راحت است. پس از عمل نیز این تغییر به خوبی قابل دیدن است. ولی در بینی های گوشتی تنها یک بینی طبیعی نتیجه عمل خواهد بود. افرادی که بینی گوشتی دارند نباید انتظار بینی فانتزی داشته باشند. هر چند که با توجه به پیشرفت روز افزون و سریع مهارت و تخصص جراحان، اغلب تغییر ها روی هر نوع بینی قابل انجام است و تعداد کاندیدا هایی که اعمال تغییرات روی آن ها محدود است انگشت شمار می باشد.

دوران نقاهت جراحی بینی

کلام آخر

جراحی بینی از جمله اعمال جراحی ای است که دو قسمت درمانی و زیبایی دارد. اعمالی که برای زیبایی انجام می شوند، نیازمند مراقبت های بیشتری نسبت به جراحی های درمانی می باشند. یک نکته مهم دیگر این است که، فردی که به جراح مراجعه می کند باید توصیه های جراح را جدی بگیرد. زیرا ممکن است نوع و اندازه فرم بینی مد نظر بیمار از لحاظ زیبایی شناسی متناسب فرم صورت نباشد. و فرم پیشنهادی جراح برای تغییر بینی بر اساس استاندارد های زیبایی شناسی و آناتومی صورت است. ممنونیم از این که تا پایان این مطلب همراه ما بودید. لطفا در صورت تمایل، نظرات  خود را با ما در میان بگذارید.

دریافت مشاوره (کلیک کنید)