اقدامات بعد از عمل بینی گوشتی
ما در این مقاله سعی داریم شما را با اقدامات بعد از عمل بینی گوشتی آشنا کنیم. امروزه یکی از پرطرفدارترین جراحی های زیبایی در ایران جراحی بینی است و در بین مردم محبوبیت زیادی پیدا کرده است. همه افراد از کشور های دیگر به ایران می آیند تا جراحی بینی انجام دهند و این آمار روز به روز بیشتر می شود. جراحی بینی هم می تواند باعث تغییر ساختار بینی شود و باعث از بین رفتن مشکلات می باشد و باعث اعتماد به نفس در افراد می شود. بینی انواع مختلفی دارد که پزشک با توجه به نوع بینی فرم مورد نیاز بینی شما را ایجاد می کند. در ادامه برای آشنا شدن با عمل بینی گوشتی و جراحی بینی با ما همراه باشید.
جراحی بینی چیست ؟
در علم پزشکی به جراحی بینی رینوپلاستی یا راینوپلاستی هم می گویند که پزشک ساختار بینی را تغییر می دهد و فرم بینی را اصلاح می کند و مشکلت بینی را از بین می برد. مشکلاتی مانند کج بودن، گوشتی بودن و افتادگی بینی و پهن بودن، نوک بینی را برطرف می کند. بیشترین جراحی زیبایی در ایران جراحی بینی است که همه افراد در هر سن و سالی از این روش برای زیبا تر شدن استفاده می کنند و می خواهند ظاهری زیبا داشته باشند.
انواع شکل و فرم بینی :
بینی هر فردی از نظر پوست، شکل و فرم بینی متفاوت است که در ادامه با این تفاوت ها و انواع بینی آشنا می شوید :
بینی گوشتی :
یکی از بیشترین مدل های بینی، مدل بینی گوشتی است که این نوع بینی پوست ضخیمی دارد و غضروف آن ضعیف است به همین دلیل اگر پزشک شما تجربه کافی در جراحی بینی نداشته باشد امکان دارد بینی شما به حالت قبلی خود برگردد. بینی گوشتی کمی سخت تر و پیچیده تر از بینی های دیگر است و اگر شما هم بینی گوشتی دارید برای جراحی بینی باید حتما یک پزشک با تجربه را انتخاب کنید.
بینی قوز دار :
این نوع بینی کی از مدل هایی است که شاید در اطرافتان زیاد مشاهده کرده باشید که بینی هایی که قوز دارند امکان دارد در اثر یک حادثه یا تصادف در کودکی با بزرگسالی اتفاق افتاده باشد. ناهمواری در استخوان بینی مشاهده می شود و دچار انحراف می شود. افرادی که قوز بینی دارند باعث مشکلات تنفسی می شوند که این افراد می توانند از نظر زیبایی و درمانی بینی خود را جراحی کنند.
بینی استخوانی :
بینی استخوانی یکی از بهترین مدل های بینی است زیرا در این مدل ساختار بینی طوری است که پوست روی آن نازک است و بافتی وجود ندارد. غضروف در بینی استخوانی بهتر است و به پیوند غضروف با غضروف مصنوعی نیازی ندارد.در بیشتر موارد بینی استخوانی انحراف دارد که با جراحی بینی از بین می رود.
روش های جراحی بینی
جراحی بینی با دور شو جراحی بینی به روش باز و جراحی بینی به روش بسته صورت می گرد. که پزشک با توجه به نوع بینی افراد از یکی از این روش ها استفاده می کند. هر دور روش جراحی بینی با بیهوشی انجام می شود. گاهی اوقات امکان دارد این روش ها برای بعضی از افراد مناسب نباشد که پزشک از روش دیگر برای جراحی بینی استفاده می کند که در ادامه با سه روش جراحی بینی آشنا می شوید :
جراحی بینی به روس باز یکی از روش های است که بیشتر پزشکان از این روش برای جراحی استفاده می کنند زیرا در آن روش پزشک دسترسی بیشتری به همه بخش های بینی دارد و می تواند تغییرات زیادی در بینی انجام دهد. برش ها در این روش در بیرون بینی است و دیده می شود که بعد از چند وقت جای بخیه و برش از بین می رود. در این روش پزشک با برش کوچک در قسمت پایین بینی پوست بینی را بلند می کند و تغییرات لازم را انجام می دهد و ایرادات بینی را برطرف می کند. مدت زمان این روش نسبت به روش بسته بیشتر است.
جراحی بینی به روش باز :
در این روش پزشک دسترسی کمتری به همه نقاط بینی دارد و برای مواقعی استفاده می شود که پزشک نمی خواهد تغییرات زیادی در بینی انجام هد و با یک برش کوچک و یا هیچ برشی پزشک می تواند جراحی را انجام دهد. در این روش پوست بینی برداشته نمی شود و با درد و تورم کمتری همراه است.همه برش ها در این روش در داخل بینی است و پزشک توسط سوراخ های بینی جراحی را انجام می دهد. مدت زمان این روش جراحی کمتر است.
آلار پلاستی :
آلار پلاستی یکی از جدیدترین روش های جراحی بینی است مناسب برای افرادی است که می خواهند در سوراخ های بینی تغییراتی به وجود بیاوردند انجام می شود. آلار پلاستی غضروف نوک بینی را محدود می کندو پایه آلار را کوتاه یا بلند می کند. این تغییرات باعث می شود نوک بینی باریک شود.
بهترین کاندیدای جراحی بینی چه کسانی هستند ؟
جراحی بینی برای بیشتر افرادی که بینی آن ها مشکل دارد و می خواهند ظاهر بینی آن ها تغییر کند مناسب است. جراحی بینی برای افرادی که می خواهند فرم بینی را اصلاح کند، افتادگی نوک بینی را از بین ببرند، قوز بینی را بردارند، پهن بودن نوک بینی را اصلاح کنند، گوشت زیاد و اضافه بینی را از بین ببرند و کج بودن بینی و انحراف بینی را از بین ببرند مناسب است و افرادی که این مشکلات را دارند می توانند با جراحی بینی این مشکلات را از بین ببرند.
چه افرادی نمی توانند جراحی بینی انجام دهند ؟
بعضی از افراد نمی توانند جراحی بینی انجام دهند و جراحی برای آن ها ممنوعیت دارد و نباید انجام دهند. این افراد عبارتند از :
- خانم هایی که کمتر از 6 ماه از زایمان آن ها می گذرد.
- افراد مبتلا به چاقی شدید
- افراد سیگاری که در طول روز تعداد زیادی سیگار می کشند.
- زنان باردار
- خانم های زیر 16 سال و آقایان زیر 18 سال
- افرادی که به دلیل روانی فرم بینی خود را نامناسب می بینند.
- کسانی که عمل بینی اولیه آن ها کمتر از 1 سال پیش انجام شده است.
- افراد مبتلا به بیماری های خاص مانند سرطان یا دیابت
- افرادی که به صورت حرفه ای یا غیر حرفه ای ورزش های سنگین و مبارزه ای مانند تکواندو، بوکس، کشتی و … انجام می دهند.
- افراد مبتلا به بیماری های انعقاد خون
- افرادی که به دلیل روانی فرم بینی خود را نامناسب می بینند.
جراحی بینی چه مراحلی دارد ؟
برای جراحی بینی باید مراحلی انجام شود تا بهترین نتیجه جراحی بینی را بگیرید. در ادامه به این مراحل می پردازیم :
انتخاب پزشک :
انتخاب پزشک یکی از مهم ترین تصمیمات در جراحی بینی است زیرا پزشک با تجربه و با مهارت می توان تاثیر زیادی در نتیجه بینی داشته باشد. باید از اطرافیان خود پرس و جو کنید و با آگاهی و کمک از دیگران پزشک مناسبی برای جراحی بینی انتخاب کنید. برای انتخاب پزشک به مطب آن بروید و نمونه کار های پزشک را مشاهده کنید و شماره پزشک آن را چک کنید.
جلسه مشاوره :
در جراحی بینی کی از اصلی ترین کارها ملاقات با پزشک است زیرا در این جلسه شما می توانید سوال های خود را از پزشک بپرسید و انتظارات و خواسته های خود را با او در میان بگذارید. در این جلسه باید نیاز های روحی و مشکلات جسمی خود را با پزشک مطرح کنید. در این جلسه می تواند فرم دلخواه خود را به پزشک نشان دهید و اگر پزشک صلاح دانست بینی شما را به آن شکل در آورد. حتما درباره مراقبت های قبل و بعد از جراحی و خطرات و عوارض جراحی بینی از پزشک سوال کنید. اگر داروی خاصی مصرف می کنید و یا بیماری خاصی دارید حتما با پزشک در میان بگذارید.
بیهوشی :
شما بعد از مراجعه به کلینیک یا مطب پزشک به اتاق جراحی می روید و در اتاق جراحی با تزریق داروی بیهوشی، بیهوشی می شوید و پزشک جراحی را شروع می کند. باید قبل از جراحی سوابق دارویی و حساسیت هایی که دارید را در میان بگذارید تا دوری مناسبی برای شما تجویز کند. در زمان بیهوشی پزشک تغییرات لازم را در بینی شما ایجاد می کند و مشکلات بینی شما را برطرف می کند. اگر مشکلی مثل پولیپ داشته باشید درمان می شود و ناحیه برش بخیه زده می شود.
گچ و آتل بینی :
بعد از تمام شدن جراحی و تمام شدن بخیه ها با گچ و آتل بینی شما را محدود می کنند و پانسمان مخصوصی روی بینی شما می گذارند تا از خونریزی جلوگیری کند. با آتل سه بعدی که با تکنولوژی پرینتر سه بعدی ساخته می شود تورم بینی کنترل می شود و بعد از یک هفته آتل بینی شما را بر می دارند و بعد از آن شما باید از چسب استفاده کنید.
دوران نقاهت :
بعد از تمام شدن مراحل جراحی شما وارد دوره نقاهت بینی می شوید که در این دوران باید برای اینکه نتیجه مناسبی از جراحی بینی بگیرید مراقبت هایی را انجام دهید. بعد از یک هفته که گچ و آتل بینی را برداشتید باید از چسب استفاده کنید. سعی کنید روش صحیح چسب زدن را از پزشک خود بپرسید تا بینی شما دچار مشکل نشود.
هزینه جراحی بینی چقدر است ؟
هزینه جراحی بینی به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم :
تجربه پزشک :
دستمزد یک پزشک با تجربه و با مهارت نسبت به یک پزشکی که تجربه ای ندارد بیشتر است. بیشتر افراد می خواهند هزینه زیادی پرداخت کنند تا نتیجه بهتری از جراحی خود داشته باشند.
امکانات جراحی :
اگر پزشک در مطب امکانات جراحی نداشته باشد این کار در بیمارستان صورت می گیرد و هزینه جداگانه دارد که به موقعیت و تجهیزات آن بستگی دارد. در این مورد هم بعضی از افراد می خواهند هزینه های زیادی پرداخت کنند و در بیمارستان های مناسب جراحی شوند.
موقعیت جغرافیایی :
هزینه جراحی مثل همه جراحی های دیگر متفاوت است و به موقعیت جغرافیایی آن بستگی دارد برای مثال هزینه جراحی بینی در تهران نسبت به هزینه جراحی در شهرستان فرق می کند.
بیهوشی :
جراحی بینی توسط بیهوشی صورت می گرد که بیهوشی هم هزینه های جداگانه دارد. دستمزد متخصصان بیهوشی هم مانند پزشکان به تجربه آن ها بستگی دارد.
مراقبت بعد از جراحی :
بعد از جراحی بینی بیماران امکان دارد به داروهای خاصی نیاز داشته باشند و این باعث زیاد شدن هزینه می شود. افراد باید توجه داشته باشند هزینه های بیهوشی و مراقبت ها فقط کافی نیست و ممکن است بعد از جراحی بینی نیاز به داروی خاص یا لوازم دیگری داشته باشید که باعث زیاد شدن هزینه جراحی می شود.
اقدامات قبل از عمل بینی گوشتی :
قبل از جراحی بینی برای اینکه خطرات و عوارض جراحی بینی را کاهش دهید باید مراقبت هایی را انجام دهید. در ادامه با مراقبت های قبل از جراحی بینی آشنا می شوید :
- اگر لاک ناخن دارید آن را پاک کنید.
- 2 هفته قبل از عمل نباید از آسپرین استفاده کنید.
- روز قبل از عمل به میزان کافی آب بنوشید.
- در روز عمل هیچ زیورآلاتی نباید همراه داشته باشید.
- آزمایش و مدارک پزشکی خود را در روز عمل به همراه داشته باشید.
- دخانیات و نیکوتین باعث تنگ شدن رگ های خونی می شود و باعث اختلال گردش خون می شود و باید 2 هفته قبل از عمل بینی از استفاده آن دوری کنید.
- از خوردن و آشامیدن در روز عمل پرهیز کنید.
- 8 ساعت قبل از عمل از خوردن و آشامیدن پرهیز کنید.
- راه های رسیدن به کلینیک و یا بیمارستانی که قرار است بروید را بررسی کنید.
- شب قبل از عمل دوش بگیرید.
اقدامات بعد از عمل بینی گوشتی
برای اینکه نتیجه مناسبی از جراحی بینی بگیرید و به نتیجه دلخواه خود برسی باید مراقبت هایی را انجام دهید. در ادامه به مراقبت های بعد از جراحی بینی آشنا می شوید :
- بعد از جراحی بینی مسافرت با هواپیما در روزهای اول استفاده نکنید.
- از خندیدن و حرف زدن زیاد در هفته های اول پرهیز کنید.
- تا 24 ساعت از مایعات و غذاهای میکس شده و نرم استفاده کنید.
- از خوردن نمک خودداری کنید.
- بهترین زمان برای حمام کردن بعد از عمل بینی را از پزشک خود بپرسید.
- از خوراکی هایی که برای کاهش تورم صورت مفید است استفاده کنید. آب آناناس، آلوئه ورا و کرفس می تواند به کاهش تورم صورت کمک کند.
- تا 2 ماه نباید از عینک طبی یا آفتابی استفاده شود.
- در روزها و ماه های اول بعد از عمل بینی فرم بینی شما کاملا مشخص نمی باشد سعی کنید زود قضاوت نکنید.
- هنگام استراحت و خواب چند بالش زیر سر خود بگذارید.
- حداقل تا 24 ساعت بعد از عمل از کمپرس سرد در اطراف بینی و زیر چشم برای کاهش کبودی و تورم استفاده کنید.
- تا چند هفته اول از پایین انداختن سر و بلند کردن اجسام سنگین، فعالیت های زیاد ورزشی دوری کنید.
- کاهش تورم و چسبیدن پوست بینی بر اسکلت زمان زیادی نیاز دارد و تورم در دو طرف بینی شما متفاوت است.
- از مسواک نرم استفاده کنید.
- با دهان باز عطسه و یا سرفه کنید تا به بینی فشاری وارد نشود.
- از فین کردن و فشار به بینی بپرهیزید زیرا امکان دارد باعث خونریزی شود.
آیا جراحی بینی ترمیمی بینی گوشتی امکان دارد ؟
در بین افرادی که بینی آن ها گوشتی است و جراحی بینی انجام دادند جراحی بینی ترمیمی سخت تر است زیرا جراحی بینی ترمیمی پیچیده است و همه پزشکان این جراحی را انجام نمی دهند. در جراحی بینی گوشتی شرایط هم همینطور است. دشواری جراحی بینی گوشتی شاید کمی از دشواری جراحی ترمیمی بینی گوشتی باشد. بعضی از پزشکان به افرادی که بینی آن ها گوشتی است توصیه می کنند اگر بینی آن ها مشکلی ندارد اقدام به جراحی بینی نکنند.
مدت زمان چسب زدن عمل بینی گوشتی :
مدت زمان چسب زدن بینی گوشتی بعد از جراحی بیشتر از بینی های استخوانی است زیرا تورم زیادی در این نوع بینی ها وجود دارد و پزشک توصیه می کند افرادی که بینی گوشتی دارند از چسب بیشتر استفاده کنند. چسب زدن بینی در 4 تا 6 هفته باعث می شود بینی بهتر شکل بگیرد و باعث استحکام بینی می شود.
سن مناسب برای عمل بینی گوشتی :
سن مناسب برای عمل بینی گوشتی زمانی است که دوره بلوغ شما تمام شده باشد و صفحات رشد بینی شما بسته شده باشد زیرا در دوران بلوغ چهره افراد تغییر می کند و افراد گمان می کنند زشت هستند و باعث کاهش اعتماد به نفس در افراد می شود به همین دلیل افراد می خواهند بینی خود را جراحی کنند. توصیه می شود بعد از بسته شدن صفحات رشد بینی جراحی بینی را شروع کنید در غیر این صورت امکان دارد بینی شما به حالت قبلی خود برگردد. صفحات رشد بینی در دختران در سن 15 سالگی و در پسران در سن 16 سالگی بسته می شود و بهترین سن جراحی برای دختران در سن 16 سالگی و در پسران در سن 17 سالگی است.
کلام آخر
قبل از جراحی بینی سعی کنید از افرادی که قبلا جراحی بینی انجام داده اند پرس و جو کنید و بهترین کلینیک و بهترین پزشک را برای جراحی بینی انتخاب کنید. قبل از جراحی مراقبت های قبل و بعد از جراحی بینی را مطالعه کنید تا با آگاهی جراحی را انجام دهید. ممنون از اینکه تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.