فرق بینی گوشتی و استخوانی چیست ؟
یکی یکی از متداول ترین سوالاتی که افراد از جراح خود می پرسند این است که فرق بینی گوشتی و استخوانی چیست؟ یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده فرق بین بینی گوشتی و استخوانی ضخامت پوست آن می باشد ،بینی استخوانی دارای اسکلت محکم تر و پوست نازک ترب می باشند در حالی که بینی های گوشتی اسکلت ضعیف تر و پوست بینی ضخیم تری را دارا می باشند . دز ادامه مقاله فرق بینی گوشتی و استخوانی چیست ؟ قصد داریم شما را با تفاوت میان این دو نوع بینی آشنا کنیم ممنون می شویم که ما را تا آخر این مقاله همراهی کنید .
فرق بینی گوشتی و استخوانی چیست ؟
برخی از مردم این تصور را دارند که اگر بینی قوز دار باشد پس از آن بینی جزء بینی استخوانی می باشد در حالیکه بینی ممکن است دارای قوز باشد اما پوست نوک و کنارههای بینی کیفیت خوبی را نداشته باشد .که در این صورت عمل بینی جزء انواع بینی گوشتی محسوب می شود ، بر عکس این موضوع نیز صدق می کند یعنی بینی هایی وجود دارند که فاقد قوز می باشند و پوست خوبی را دارند در این صورت آن بینی میتوان جزو انواع بینی های استخوانی دانست .
به طور کلی می توان گفت که هر چه مشکلات پوستی بینی بیشتر باشد بینی گوشتی می باشد و هر چه جنس بینی بهتر باشد بینی استخوانی می باشد .
تفاوت بینی گوشتی و استخوانی در جراحی
معمولاً بسیاری از جراحان به راحتی می توانند تفاوت بین بینی گوشتی و استخوانی را به راحتی تشخیص دهند اگر پوست سر بینی های گوشتی را با دو انگشت فشار دهید چربی از سوراخ های ریزی که بر روی بینی قرار دارد بیرون می ریزد اما در بینی های استخوانی چنین اتفاقی نمی افتد .
هر چقدر از سمت بالای بینی به سمت پایین بینی حرکت کنیم پوست در شکل دادن و زیبایی بینی بعد از عمل جراحی بیشتر می شود و بنا به نوع پوست و کیفیت آن نتیجه از عمل جراحی بینی بهتر خواهد شد . اما در صورتی که کوچک ترین مشکلی در بینی وجود داشته باشد برای مثال لبه استخوان مقداری در بینی این افراد تیز باشد به آسانی از زیر پوست دیده می شود . همچنین از نظر برخی از جراحان جراحی بینی های دارای پوسته نازک به مراتب سخت تر از جراحی بینی با پوست ضخیم می باشد .
جراحی بینی گوشتی
یکی از تصوراتی که در ذهن افرادی که قصد انجام عمل جراحی بینی گوشتی را دارند این است که عمل جراحی بینی گوشتی قابل برگشت می باشد و بعد از عمل جراحی “بینی گوشتی” تغییر شکل می دهد یا اینکه این عمل جراحی بینی برای افرادبسیار سخت است.
در گذشته شاید به دلیل سنتی بودن این عمل جراحی بینی و عدم استفاده از تکنیک ها و روش های درست، امکان تغییر شکل بینی بعد از عمل جراحی بینی وجود داشت که دلیلش جراحی به روش کاهش بافت بینی گوشتی بود که در این روش برای عمل جراحی این نوع بینی از ها از بافت بینی افراد کاسته می شود که بعد از عمل جراحی بینی شاهد افتادگی نوک بینی ، به دلیل کاهش حجم زیاد غضروف و بافت بینی و بازگشت پذیری بینی می باشیم .
با این روش عمل جراحی بینی در واقع بینی بعد از عمل دچار تغییر شکل می شد. اما امروزه با روش های جدیدی که در انجام این عمل جراحی بینی پیاده سازی می شود پزشکان این اطمینان را به بیماران می دهند که بینی بعد از عمل جراحی تغییر نخواهد کرد ، در این نوع از عمل جراحی بینی هدف کوچک کردن نوک بینی و ظرافت دادن به آن است به طوری که به غضروف های آسیب پذیر آن هیچ صدمه ای وارد نشود .
برای نازک تر کردن و فرم دادن به سر بینی باید چربی زیر بینی حتما برداشته شود که اگر اینکار با دقت لازم برای افراد انجام نشود می تواند منجر به بد فرمی در ناحیه سر بینی شود ، در این روش از عمل جراحی بینی گوشتی تا حد امکان مقدار کمتری غضروف از بینی افراد برداشته می شود و تنها در مواردی که غضروف ، فرم و قوس بینی را نا زیبا کرده باشد به تقلیل غضروف دست می زنند. و گاهی امکان دارد کخ پزشک جراح برای تقویت غضروف در این عمل جراحی بینی از غضروف گوش کمک بگیرد و به بینی پیوند بزند .
جراحی بینی استخوانی
عمل جراحی بینی استخوانی به روش باز و روش بسته نیز صورت می گیرد که در روش باز پزشک جراح ، با برش هایی روی تیغه و پره های بینی می تواند با دقت روی جزییات بینی کار کند . اما در روش بسته عمل جراحی بینی استخوانی تیغه بینی، برشی ندارد و برش ها در داخل بینی انجام می شود.
در عمل جراحی بینی استخوانی هر اندازه که تعداد استخوان ها و غضروف های محکم بینی بیشتر باشد امکان اینکه بیمار به نتیجه دلخواه خود برسد بسیار بیشتر است. یکی از مواردی که در عمل جراحی بینی استخوانی موجب ایجاد مشکل می شود نازک بودن بیش از حد پوست بینی می باشد که نازک بودن بیش از حد بینی می تواند جراح را با مشکلاتی روبه رو کند.
همچنین عمل جراحی بینی استخوانی می تواند مشکلاتی مانند : انحراف تیغه بینی ، کجی بینی ، اختلالات تنفسی ، پولیپ بینی و شکستی بینی و غیره را نیز رفع میکند.
بینی استخوانی با نوک گوشتی
در بسیاری از مواقع ممکن است اسکلت میانی و بالایی بینی استخوانی و نوک بینی گوشتی باشد که در چنین مواقعی به بینی استخوانی با نوک گوشتی نامیده می شود، اما ممکن است در این صورت افرادی که در خانه می خواهند نوع بینی خود را تشخیص دهند دچار سر درگمی شوند که در این صورت توصیه ما به این افراد این است که برای تشخیص نوع بینی خود حتماً به پزشک جراح بینی مراجعه کنید .
اگر تا اینجای مقاله فرق بینی گوشتی و استخوانی چیست ؟ برای شما مفید بوده است پس تا ادامه این مقاله ما را همراهی کنید.
عمل بینی استخوانی بهتر است یا گوشتی شاید برای بسیاری از افراد این سوال پیش بیاید که نتیجه عمل بینی استخوانی بهتر است یا گوشتی در پاسخ به این سوال باید بگوییم که با توجه به پیشرفت علم پزشکی در این زمینه دیگر تفاوتی بین جراحی این دو نوع بینی وجود ندارد . دیگر تفاوتهای بینی گوشتی و استخوانی در این بخش از مقاله می خواهیم شما را با دیگر تفاوتهای بینی گوشتی و استخوانی است و کنیم .
در عمل جراحی بینی افرادی که بینی استخوانی دارند میتوانند انواع مدل بینی مانند فانتزی، عمل جراحی بینی نیمه فانتزی، طبیعی و غیرطبیعی را انتخاب کند ، در حالی که این انتخاب برای افرادی که بینی های گوشتی دارند کمی محدود تر شده و در برخی از موارد فرد تنها می تواند مدل بینی طبیعی را برای خود انتخاب کند .
به طور کلی ایرادات بینی استخوانی به دلیل پوست نازکی که دارند بیشتر دیده می شود اما در بینی های گوشتی این چنین نمی باشد ، در بیشتر جراحی های بینی گوشتی با تقویت اسکلت بینی و یا همان غضروف بینی همراه می باشد اما این اتفاق برای جراحی بینی استخوانی کمتر اتفاق می افتد
از دیگر تفاوت های بینی گوشتی و استخوانی می توان به دوره درمان بعد از عمل جراحی بینی اشاره کرد دوره درمان در عمل بینی گوشتی معمولاً بیشتر از بینی های استخوانی می باشد. همچنین کاهش تورم و کبودی در بینی های استخوانی سریع تر از بینی های گوشتی می باشد .
نکات مهم قبل از عمل جراحی بینی
به طور کلی امادگی لازم برای عمل جراحی بینی یکی از نکات بسیار ضروری قبل از انجام عمل جراحی بینی می باشد . نکته بسیار مهم قبل از عمل جراحی بینی مشاوره با پزشک جراح می باشد و برای اینکه بعد از عمل جراحی بینی از فرم بینی خود احساس رضایت را داشته باشید و قبل از اینکه به پزشک خود بگویید دوست دارید بینی شما چگونه شود با مشورت با دکتر خود به نتیجه ای واحد برسید .
دو هفته قبل از عمل جراجی بینی از مصرف هر گونه قرص و دخانیات و نیکوتین حتما بپرهیزید . زیرا مصرف نیکوتین موجب کند شدن روند درمان و ترمیم بینی شما می شود .
تفاوت بینی های گوشتی و استخوانی در مراقبت های بعد از جراحی
باید به شما بگویم که در مراقبت های بعد از عمل جراحی میان این دو نوع بینی هیچ تفاوتی وجود ندارد و تمامی نکات برای هر دو یک سال می باشد. در این مقاله قصد داریم شما را با مراقبت های بعد از عمل جراحی بینی آشنا کنیم .
- وجود حالت تهوع و سرگیجه مختصر تا چند ساعت اول بعد از عمل امری طبیعی است.
- گاهی اوقات ممکن است بیمار در ساعات اولیه بعد از عمل جراحی زیبایی بینی استخوانی و گوشتی ، احساس سرماخوردگی و گلودرد داشته باشد كه این امر به خاطر لوله بیهوشی است که طی عمل مورد استفاده قرار گرفته و خوردن مایعات گرم می تواند به حل این مشکل كمک کند.
- به دلیل عدم وجود تامپون داخل بینی ، خونابه تا ٤٨ ساعت اول بعد از عمل از بینی خارج می شود.
- برای تمیز کردن خونابه بینی از گذاشتن و برداشتن مكرر دستمال كاغذی خودداری كنید چرا که منجر به ایجاد آلودگی می شود، لذا به منظور پیشگیری از بروز آلودگی می توانید از گاز استریل استفاده نمایید.
- طی روزهای ابتدایی پس از عمل دماغ گوشتی یا دماغ استخوانی ، زیر كمر خود دو الی سه بالش قرار دهید و در حالت نیمه نشسته بخوابید یعنی به نحوی که سر ، سینه و بالاتنه تان بالاتر از پاها ی تان قرار گیرد.
- تا ٧٢ ساعت بعد از عمل ، تورم و كبودی افزایش بیدا میكند و از روز چهارم به بعد به تدریج برطرف می گردد.
- به مدت 2 الی 3 هفته ، پس از عمل به صورت طاقباز بخوابید و از خوابیدن به پهلو خودداری نمایید.
- از فریاد زدن با صدای بلند خودداری نمایید.
- در هنگام خنده دقت داشته باشید که با فشار نخندید.
- درصورتی كه عطسه داشتید با دهان باز عطسه كنید تا به بینی تان فشار وارد نشود.
- از روز بعد از عمل ، روزانه 3 نوبت داخل بینی را با سرم شستشو دهید و در هر بار سرنگ را ١٠ سی سی پر كنید و با فشار سرنگ و طی یک حرکت محتوای سرنگ را در هر یک از حفره های بینی خالی کنید.
- از كشیدن سیگار وقلیان جدا خودداری نمایید ، چرا که مصرف سیگار منجر به کاهش خونرسانی شده و از ترمیم زخم ها جلوگیری به عمل می آورد و به طور کلی اثر تخریبی روی كل عمل جراحی پلاستیک دارد بخصوص در جراحی بینی های ترمیمی و پیوند غضروف از دنده یا گوش ، لذا رعایت این امر مسئله ای حیاتی است.
سایر مراقبت های بعد از جراحی رینوپلاستی
- طی هفته های ابتدایی بعد از عمل ، ترشحاتی در داخل بینی جمع شده و این اتفاق سبب خشکی بینی و همچنین اختلال تنفس می شود که بهتر است برای پاک کردن آن از سرم های شستشو استفاده شود.
- سیگار کشیدن و حتی قرارگیری در مجاورت دود سیگار تا 2 هفته بعد از عمل ، ممنوع است.
- از مصرف مشروبات الکلی نیز تا 2 هفته بعد از جراحی بینی باید خودداری شود.
- تا ۲ ماه بعد از عمل نباید از عینک طبی و آفتابی استفاده کنید و در صورتی که در این مدت استفاده از عینک برای تان ضرورت یافت می توانید از لنز طبی استفاده فرمایید.
- تا 3 ماه بعد از جراحی بینی از انجام فعالیت های سنگین و بلند یا جابجا کردن اجسام سنگین خودداری نمایید ، همچنین شنا کردن نیز حداقل تا یکسال بعد از جراحی بینی ، کاملا باید محدود کردد.
- از آنجا که حرارت سبب تورم بافت بینی می شود ؛ در طول ماه های ابتدایی بعد از جراحی بینی ، نباید به مدت طولانی زیر نور آفتاب قرار بگیرید و همچنین می بایست از قرار گیری در فضا های خیلی گرم مثل سونا خودداری کنید.
- برای حفظ فرم جدید بینی ، جراح شما یک گچ مخصوص به نام اسپلینت بر روی بینی تان قرار می دهد که تا 1 هفته باید بر روی بینی شما بماند و در طول این 1 هفته هرگز نباید آن را خیس یا مرطوب کنید.
- بعد از جراحی بینی تا 1 هفته نباید استحمام کنید و در صورتی که بنا به هر دلیلی تمایل به دوش گرفتن داشتید باید فقط بدن تان را بشویید و این کار را به گونه ای انجام دهید که بینی و گچ بینی تان خیس نشود ، اما به طور کلی بهتر است در این مدت اصلا به حمام نروید.
عوارض جراحی بینی
افراد در رابطه با عوارض عمل جراحی بینی استخوانی و عمل جراحی بینی گوشتی سوالات بسیاری را دارند ، باید به این افراد بگوییم که تفاوت بینی گوشتی و استخوانی تنها در نوع آن ها بوده و عوارض آن ها تفاوتی باهم ندارد. هرچند در گذشته احتمال بازگشت فرم بینی های گوشتی بعد از عمل جراحی بینی به فرم اولیه خود کمی وجود داشت که امروزه و با به کار گیری روش های جدید این احتمال بسیار کاهش یافته است.
اگر عمل جراحی بینی به درستی انجام شده و بیمار مراقبت های بعد از آن را به خوبی رعایت کرده و انجام دهد، تنها عارضه جراحی بینی بروز مقداری درد و تورم می باشد که به مرور زمان رفع خواهد شد.
عمل بینی گوشتی بهتر است یا استخوانی ؟
برای بسیاری از افراد که در فکر عمل جراحی بینی می باشند این سوال پیش می آید که عمل جراحی بینی برای چه نوع بینی مناسب تر می باشد و چه نتیجه دلخواه تری را به ارمغان می آورد ،امروزه فرق چندانی بین این دو نوع از عمل جراحی بینی وجود ندارد. چرا که روش های جراحی پیشرفته شده و پزشکان به صورت تخصصی تری به انجام این عمل جراحی می پردازند.
حتی عمل بینی های غضروفی نیز به راحتی قابل انجام می باشد .
انتخاب جراح بینی
به طور کلی انتخاب بهترین جراح عمل جراحی بینی، یکی از مهم ترین مراحلی می باشد که بیماران برای اطمینان از نتیجه عمل جراحی بینی ، باید آن را حتما طی کنند. شما بایستی به سراغ پزشکانی بروید که، در این زمینه مهارت بسیار ویژه ای را دارند، دارای تجربیات قابل توجهی هستند و نتیجه درخشانی را نیز در زمینه عمل جراحی بینی دارند. این موضوع فرقی نمی کند که بینی شما استخوانی باشد و یا بینی گوشتی _ غضروفی .
پزشک جراح بینی باید یک شنونده صبور، و یک مراقب دلسوز برای افراد بیمار باشد. گرچه بسیاری از پزشکان جراحان بینی در ظاهر می توانند چنین مشخصاتی را داشته باشند، اما از آن جایی که عمل جراحی بینی، جراحی بسیار حساس و ظریفی می باشد، افراد باید جنبه های علمی و تجربیات پزشک خود را در نظر بگیرید و در انتخاب پزشک جراح خود نهایت دقت را داشته باشید.
این در حالی است که، کیفیت و نتیجه عمل جراحی بینی استخوانی و یا گوشتی تا حد بسیار زیادی به کیفیت عملکرد پزشک جراح بینی در طول عمل جراحی بینی کاملا بستگی دارد، در نتیجه، یافتن جراح بینی متخصص و ماهر اغلب کار دشواری است. متاسفانه، هیچ گونه معیار و روش مطمئنی در انتخاب بهترین جراح بینی اصلا وحود ندارد. اما بهترین کار، بررسی اطلاعات و یا مراجعه حضوری به مطب است که باید توسط خود بیمار انجام شود.
آیا بینی گوشتی بعد از عمل به حالت قبل خود برمی گردد؟
در گذشته شاهد بودیم که برخی از عمل های زیبایی بینی بعد از گذشت مدتی تغییر حالت می دادند ، اما امروزه با روش های پیشرفته ای که برای عمل جراحی بینی در نظر گرفته شده است می توان گفت که هیچ تفاوتی بین عمل بینی گوشتی یا استخوانی وجود ندارد.
در واقع مهم ترین موضوع درباره عمل جراحی های بینی ضخامت پوست بینی می باشد . هرچه ضخامت پوست بینی شما بیشتر باشد عمل راحت تری خواهید داشت. اگر پوست بینی بیش از حد نازک باشد کار را برای عمل جراحی و پزشک جراح کمی دشوار تر می کند.
کلام آخر
از این که ما را تا آخر مقاله فرق بینی گوشتی و استخوانی چیست ؟ همراهی کردید از شما سپاس گزاریم همچنین اگر نظر و یا پیشنهادی در این زمینه دارید ممنون می شویم که با ما نیز در میان بگذارید .