بینی

چه افرادی باید جراحی بینی انجام دهند ؟

ما در این مقاله می خواهیم به اطلاع شما عزیزان برسانیم که چه افرادی باید جراحی بینی انجام دهند پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. عمل جراحی بینی یکی از رایج ترین عمل جراحی در کشور ایران است که امروزه افراد زیادی به منظور تغییر شکل ظاهری و زیباسازی آن را انجام می دهند. این عمل برای بسیاری از افراد بی خطر است و مشکلی ایجاد نمی کند، اما برای برخی از افراد خطرناک است و نباید آن را انجام دهند چرا که ممکن است برای آن ها مشکلاتی ایجاد کند. جراحی بینی عملی است که از آن برای تغییر شکل ظاهری بینی مانند کوچک کردن بینی، برداشتن قوز بینی، جراحی انحراف بینی، پولیپ بینی و تغییر زاویه بینی نسبت به لب بالا انجام می شود. هدف ما از نگارش این مقاله دانستن این موضوع است که چه افرادی باید جراحی بینی انجام دهند؟

چه افرادی باید جراحی بینی انجام دهند ؟

چه افرادی باید جراحی بینی انجام دهند ؟

اکثر کسانی که از عمل جراحی بینی استفاده می کنند از ظاهر بینی خود ناراضی هستند و می خواهند بین بینی خود و سایر اجزای صورت خود تناسب ایجاد کنند. افرادی که قصد انجام جراحی بینی را دارند باید از سطح سلامت مناسب برخوردار باشند. به طور کلی موارد زیر نشان می دهد که چه افرادی باید جراحی بینی انجام دهند:

  • بینی بسیار بزرگ یا بسیار کوچک نسبت به سایر اجزای صورت خود داشته باشند.
  • بر روی بینی خود قوز داشته باشند.
  • یک بینی پهن داشته باشند.
  • سر بینی آن ها دچار افتادگی باشد، یا رو به جلو باشد و یا بیش از حد بزرگ به نظر برسد.
  • بخاطر آسیب دیدگی دچار عدم تقارن ظاهری بینی باشند.
  • سوراخ های بینی بیش از حد بزرگ بوده یا جمع باشند.

کسانی که نباید جراحی بینی انجام دهند 

به طور کلی کسانی که نباید جراحی بینی انجام دهند شامل موارد زیر هستند:

  • افرادی که دچار بیماری های خونی نظیر هموفیلی و مشکلات انعقادی هستند.
  • افراد مسن
  • افرادی که دچار اضافه وزن شدید هستند، زیرا ممکن است بیهوشی اثرات بدی بر آن ها داشته باشد.
  • افرادی که دچار مشکلات تنفسی مانند پولیپ هستند یا آلرژی شدید دارند بهتر است قبل از عمل مشکلات تنفسی خود را برطرف سازند.
  • افرادی که دچار زخم های پوستی هستند.
  • ورزشکارانی که ورزش های سنگین مانند کشتی و فوتبال و… انجام می دهند، ممکن است بر اثر ضربه بافت غضروفی بینی شان جابجا شود که قابل ترمیم نیست.
  • افرادی که به بیماری های خاص مانند سرطان مبتلا هستند.
  • افراد سیگاری که در طول روز سیگار زیادی می کشند، نمی توانند جراحی بینی انجام دهند و برای انجام عمل بینی باید دو هفته قبل از عمل حتما سیگار را ترک کنند.
  • سن مناسب برای انجام عمل جراحی بینی برای خانم ها بالای 16 سال و برای آقایان بالای 18 سال می باشد و کسانی که در این محدوده سنی نیستند، نباید عمل کنند.
  • افرادی که کمتر از یک سال از جراحی زیبایی بینی آن ها گذشته باشد.

انواع بینی

بینی ها از دو نوع گوشتی و استخوانی تشکیل می شوند. در بینی گوشتی پوست ضخیم اما غضروف ظریف است.

بینی هایی که دارای پوست نازک و غضروف ضخیم هستند، بینی های استخوانی نامیده می شوند. که این نوع بینی ها شانس بهتری برای جراحی بینی دارند.

انواع بینی

بینی های گوشتی :

هدف از عمل بینی گوشتی کوچک کردن و باریک کردن غضروف بینی و زیبا سازی نوک بینی و جمع کردن پره های بینی می باشد. بینی های گوشتی خود به دو دسته تقسیم می شوند:

دسته اول بینی هایی هستند که پوستشان چربی زیادی تولید می کند که شانس جراحی در این بینی ها بیشتر است.

دسته دوم بینی هایی هستند که ضخامت پوستشان بخاطر وجود غدد چربی نیست بلکه بخاطر آن است که بافت زیر پوست آن ها زیاد است. جراحی این بینی ها بسیار حساس است و به جراح ماهری نیاز است.

تزریق آنزیم برای کوچک کردن بینی های گوشتی

تزریق آنزین تنها برای بینی های گوشتی کاربرد دارد و در صورت تجویز پزشک انجام می شود. در این تزریق از آنزیم هایی با نام هیالاز و بلور های هیدروکسی آپاتیت کلسیم استفاده می شود.

تزریق آمپول کورتون

در بعضی موارد پس از عمل جراح برای کم کردن ضخامت پوست بینی و کاهش تورم از دارو های کورتون استفاده می کند. آمپول کورتون یک هفته پس از جراحی بینی و در برخی از نواحی بینی به منظور کاهش تورم بینی تزریق می شود زیرا ممکن است این تئرم بیمار را نگران کند و از زیبایی بینی کم کند.

به طور کلی دوره مراقبت و بهبودی افرادی که دارای بینی گوشتی هستند بیشتر است.

انواع بینی

بینی استخوانی :

بینی های های استخوانی در قسمت پل بینی، دارای خمیدگی یا برآمدگی هستند که به اصطلاح قوزی شکل هستند.

بینی های استخوانی دارای پوست نازک و قوز هستند و همچنین دارای انعطاف پذیری زیادی می باشند. بینی های استخوانی از بافت و غضروف مستحکم تشکیل شده اند.

در جراحی بینی استخوانی مشکلاتی نظیر کجی بینی، پولیپ بینی، شکستگی بینی و انحراف بینی رفع می شود.

رعایت مراقبت های بعد از عمل از قبیل ضربه نخوردن به بینی، چسب زدن مرتب و نخوابیدن به پهلو به مدت محدود در کوتاه شدن دوره نقاهت بسیار موثر است.

در کل درصد موفقیت جراحی بینی استخوانی از گوتی بیشتر است و جراحی آن راحت تر است.

عوارض و خطرات ناشی از جراحی بینی :

هر نوع عمل جراحی بینی دارای عوارض و خطرات خاص خود می باشد، که این خطرات شامل موارد زیر است:

  • خون دماغ شدن
  • زخم در پایه ی بینی
  • احساس بی حسی موقت یا دائمی در بینی
  • پاره شدن رگ های خونی کوچک روی سطح بینی
  • آسیب دائمی به عصب
  • ورم
  • نیاز به انجام عمل ترمیمی

مراقبت های بعد از عمل بینی

  • برای بهبود کبودی تا 24 ساعت پس از عمل از کمپرس یخ استفاده کنید.
  • از باز کردن دهان، حرف زدن و خندیدن تا چند روز اول بعد از عمل خودداری کنید.
  • سعی کنید تا 48 ساعت بعد از عمل از غذاهای نرم و مایعات استفاده کنید.
  • از فین کردن و تخلیه شدید بینی خودداری کنید.
  • از بلند کردن اجسام سنگین تا یک ماه بعد از جراحی بینی خودداری کنید.
  • تا دو ماه بعد از عمل شنا کردن، جکوزی رفتن و آفتاب گرفتن ممنوع می باشد.
  • در صورت بروز خونریزی از کمپرس یخ استفاده کنید.
  • تا دو هفته بعد از جراحی هنگام خواب سر خود را بالاتر از بدن قرار دهید و از خم کردن سر خود بپرهیزید.
  • در هنگام خواب مراقب باشید که بینی خود را به بالشت فشار ندهید زیرا ممکن است باعث تغییر شکل بینی شود.
  • برای شست و شوی بینی از سرم مخصوص و پنبه استفاده کنید.
  • برای مصرف مسکن و آنتی بیوتیک و داروهای دیگر حتما باید با جراح مشورت کنید.

 

 

نگرانی های بیمار بعد از عمل جراحی بینی :

نوک بینی معمولا به مرور زمان حدود 2 میلی متر به سمت پایین سوق داده می شود، پس نگران این موضوع نباشید که بینی شما سر بالا است. این زمان ممکن است 6 ماه طول بکشد.

میزان تورم بعد از عمل در دو طرف بینی یکسان نیست. بنابر این نگران قرینه نبودن بینی خود نباشید. این نکته را در نظر داشته باشید که سوراخ های بینی افراد عادی هم با یکدیگر در حالت طبیعی متفاوت است و تقارن ندارند و دو طرف صورت همیشه کمی با هم متفاوت هستند.

میزان تورم بینی ها با یکدیگر متفاوت است. برخی ها پوست بینی ضخیم تری دارند و تورم آن ها مدت زمان بیشتری طول می کشد تا از بین برود. البته تمام بینی هایی که بزرگ هستند به این معنی نیست که گوشتی هستند بلکه ممکن است که غضروف بزرگتری داشته باشند.

تا مدتی بعد از عمل ممکن است در نوک بینی خود احساس بی حسی کنید یا احساس کنید که نوک بینی شما بزرگ است اما این بی حسی به مرور از بین خواهد رفت.

روند جراحی بینی :

جراحی بینی تحت بیهوشی عمومی یا موضعی انجام می شود تا بیمار در حین جراحی، دردی را حس نکند.

در طول جراحی، برش هایی در اطراف بینی ایجاد می شود تا دسترسی به غضروف بینی فراهم شود. در حین جراحی ممکن است نیاز به پیوند غضروف یا برداشتن غضروف باشد تا در اندازه بینی یا نوک بینی تغییراتی ایجاد شود.

انواع جراحی بینی :

جراحی بینی به دو روش باز و بسته انجام می شود:

در جراحی بینی به روش بسته، برش ها در داخل بینی ایجاد می شوند. جراحان این تکنیک را ترجیح می دهند زیرا در این روش هیچ گونه زخمی بعد از عمل مشاهده نخواهد شد.

اما در جراحی بینی به روش باز، برش هایی در کلومولا و تیغه جدا کننده ی سوراخ های بینی ایجاد می شود. در این روش بینی به طور کامل باز می شود و جراح به راحتی داخل آن را می تواند ببیند.

این روش در صورتی استفاده می شود که بیمار بخواهد تغییرات زیادی در ظاهرش ایجاد شود.

جراحان امروزه بیشتر از روش جراحی باز استفاده می کنند زیرا این روش مزایای بیشتری نسبت به جراحی بسته دارد. در این روش بینی به طور کامل باز می شود و جراح می تواند تغییرات بیشتر و بهتری ایجاد کند.

دوره نقاهت و بهبودی جراحی بینی

دوره نقاهت بینی، دوره ی حساسی است و بیمار باید تمام نکات گفته شده از سوی پزشک را رعایت کند. بعد از جراحی، در اطراف بینی و چشم کبودی و تورم وجود دارد.

بعد از عمل جراحی به دلیل وجود اسپلینت داخل بینی و تورم داشتن مجاری تنفسی، تنفس باید از طریق دهان انجام شود. به همین علت ممکن است تا چند روز اول تنفس برای بیمار کمی مشکل باشد. اسپلینت بعد از 7 روز برداشته می شود و تنفس به حالت طبیعی باز می گردد.

بسیاری از بیماران نگران عوارض بعد از عمل جراحی بینی هستند. این جراحی ممکن است مانند سایر جراحی ها عوارضی مانند عفونت، خونریزی و حساسیت به ماده ی بیهوشی داشته باشد. اما اگر این جراحی توسط جراحان ماهر انجام شود، این عوارض احتمالی به حداقل می رسد.

دوره نقاهت و بهبودی جراحی بینی

مدل های عمل بینی

به طور کلی جراحی بینی به سه دسته تقسیم می شود:

  • عمل بینی طبیعی.
  • عمل بینی فانتزی یا عروسکی.
  • عمل بینی نیمه فانتزی.

هرکدام از این مدل ها با توجه به نوع بینی و تناسب آن با سایر اجزای صورت انتخاب می شوند. برای انتخاب مدل بینی خود حتما با پزشک مشورت کنید.

عمل بینی طبیعی

عمل بینی طبیعی فقط برای از بین بردن عیوب ظاهری بینی انجام می شود و ظاهر طبیعی آن حفظ می شود. این عمل بیشتر در آقایان رواج دارد و با حفظ عملکرد تنفسی بینی و ظاهر طبیعی بینی انجام می شود.

عمل بینی فانتزی یا عروسکی

عمل بینی فانتزی با هدف کوچک کردن سایز بینی انجام می شود. در این عمل پزشک باید تجربه و تخصص داشته باشد. کوچک شدن سایز بینی می تواند در نحوه تنفس هم اختلال ایجاد کند و همچنین این تغییر سایز و بالا رفتن نوک بینی موجب تغییر زاویه بین بینی و لب می شود. اگر تغییر زاویه بین لب و بینی زیاد باشد به آن اصطلاحا بینی حالت خوکی می گویند، که علاوه بر مشکلات تنفسی ظاهر آن هم زیبا نیست.

عمل بینی نیمه فانتزی

عمل بینی نیمه فانتزی ویژگی های هر دو عمل طبیعی و فانتزی را دارد. در عین داشتن ظاهری طبیعی، داشتن مقداری قوس روی بینی نشان دهنده ی عمل زیبایی بینی است.

 

مدل های عمل بینی

چه فصلی برای جراحی بینی متفاوت است؟

هیچ تفاوتی نمی کند که در چه فصلی از سال عمل بینی را انجام دهید و در هر زمان می توانید این کار را انجام دهید. اما ممکن است برخی افراد آلرژی فصلی داشته باشند و دچار حساسیت و آبریزش بینی شوند، اما هیچ عارضه و خطری وجود ندارد.

پولیپ بینی چیست؟

پولیپ توده هایی نرم هستند که در مسیر سینوس بینی قرار می گیرند و در صورت بزرگ شدن و التهاب می توانند موجب اختلال در تنفس و حس بویایی فرد شوند.

پانسمان بعد از جراحی تا چه مدت باید روی بینی باشد؟

پانسمان باید تا 48 ساعت بعد از عمل روی بینی باشد و برداشتن آن حتما باید زیر نظر متخصص انجام شود.

هزینه عمل

هزینه جراحی بینی در کلینیک های مختلف متفاوت است. به طور کلی هزینه جراحی بینی به جراح بینی و نوع بینی بستگی دارد. برای اطلاع بیشتر از قیمت ها می توانید با شماره های داخل سایت تماس بگیرید.

کلام آخر

از شما ممنونم که تا پایان این مقاله ما را همراهی کردید. در صورت داشتن سوال می توانید با شماره های داخل سایت تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره (کلیک کنید)