نحوه چسب زدن بینی گوشتی
یکی از مهم ترین اقدامات مهم بعد از عمل جراحی بینی گوشتی نحوه چسب زدن بینی گوشتی می باشد ، بسیاری از پزشکان جراح اعتقاد بسیاری به چسب زدن بینی بعد از عمل جراحی دارند و تعداد بسیار کمی از پزشکان جراح توصیه نمی کنند که چسب بینی زده شود ، در چنین مواردی زمانی که گچ از روی بینی برداشته می شود بدون چسب نیز مراقبت های بعد از عمل جراحی بینی انجام می شود که در چنین مواردی نتیجه مورد نظر به وجود می آید ولی برای اطمینان هر چه بیشتر و جلب رضایت هر چه بیشتر فرد بیمار برای مراقبت بعد از عمل بینی پیشنهاد می کنند کخ چسب زدن بعد از انجام عمل جراحی را انجام دهند .
نحوه چسب زدن بینی و درست انجام دادن آن کمک بسیاری به دستیابی بهترین نتیجه عمل جراحی بینی و سرعت بخشیدن به روند درمان و کاهش تورم ناشی از عمل جراحی بینی می کند . در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با نحوه چسب زدن بینی گوشتی آشنا کنیم ممنون می شویم که ما را تا آخر این مقاله همراهی کنید .
مزایای استفاده از چسب بینی
با انجام این کار کمک بسیاری بر فرم بهتر و کاهش تورم بینی بعد از عمل جراحی می کنید ، در هفته های اول بعد از عمل جراحی بینی چسب زدن بر روی بینی هم بر روی تورم بینی و هم بر روی فرم گیری هر چه بیشتر بینی تاثیر بسیار زیادی را می گذارد ولی بعد از گذشت مدت زمان دو هفته می تواند بر روی ورم بینی تاثیر خود را بگذارد .
این نکته را باید بدانید که چسب زدن بر روی بینی علاوه بر مزایای گفته شده یک زنگ هشدار به اطرافیان افراد بیمار می باشد که اطرافیان با دیدن چسب بر روی بینی افراد حتما همه چیز را رعایت کنند و از کار هایی که موجب آسیب رسیدن به فرد بیمار می شود دوری کنند .
- کمک بسیار زیادی را در کاهش هر چه سریع تر ورم بینی می کند
- کمک به ترمیم بافت های بینی
- جلوگیری از به وجود آمدن بافت اسکار در زیر بینی
- ضد حساسیت و پیش گیری از به وجود آمدن جوش
- یک علامت هشدار دهنده به اطرافیان که تازه بینی فرد عمل شده و باید مواظب باشند .
عوارض استفاده غلط از چسب بینی
همان طور که در این مقاله گفته ایم چسب زدن بر روی بینی در هفته های اول عمل جراحی تاثیر بسیار زیادی را در فرم گیری بینی دارد ، به همین دلیل پزشک جراحی بینی خوب با توجه به میزان حساسیت پوست بینی این موضوع را در دفعات اول خود پزشک اقدام به چسب زدن بینی فرد بیمار می کند .
اگر استفاده از چسب بینی به صورت درست انجام نشود و چسب بر روی زیر تیغه بینی با فشار بسیار زیادی چسبانده شود نوک بینی با فشار به سمت بالا می رود و باعث افتادن چین در پشت بینی می شود .
عمل جراحی بینی چیست ؟
عمل جراحی بینی و یا همان رینوپلاستی بینی عمل جراحی می باشد که می تواند به طور کلی شکل بینی را تغییر دهد و یا عملکرد آن ها را به طور کامل بهبود بخشد ، این اتفاق می تواند به دلایل پزشکی مانند اصلاح مشکلات تنفسی مربوط به بینی افراد و یا مشکلات تنفسی در زمان تولد و یا به دلایلی مانند زیبایی می توان اقدام به انجام عمل جراحی نمود .
مراحل انجام عمل جراحی بینی
در جلسات اول مشاوره عمل جراحی بینی شما از نظر جنس پوست ، ظاهر ، شاخک های داخلی بینی و وضعیت تیغه بینی معاینه خواهد شد و پزشک جراحی بینی انتظارات و خواسته های شما را به طور کامل سوال می کند و شما را با خواسته هایی که غیر قابل انجام می باشد آگاه می کند ، اگر شما مایل باشید که از بینی شما عکس گرفته شود و طراحی کامپیوتری بینی بعد از عمل جراحی را مشاهده می کنید ، در آخر مشاوره و ویزیت های اولیه از فرد مورد جراحی گرفته می شود و برای عکس از بینی خود و چهره به فتوگرافی های استاندارد پزشکی مراجعه فرمایید . پزشک جراح از شما آزمایش خون درخواست می کند و در افراد بالای 40 سال مشاوره های قلب لازم می باشد .
در بسیاری از افراد عمل جراحی بینی ممکن است به صورت سرپایی نیز انجام شود و لازم نیست که شب را در آنجا بمانید ، در عمل جراحی از بی هوشی های عمومی و یا موضعی استفاده می شود ، با استفاده از بی هوشی های عمومی در طول روز می خوابید و با بی حسی کاملا آرام می شوید و بینی شما کاملا بی حس می شود .
در مورد بی هوشی عمل نیز نظرات شما لحاظ می شود که هر کدام دارای معایب و مزایایی می باشند ، فرد بیمار باید قبل از انجام عمل جراحی حتما ناشتا باشید و یک ساعت قبل از عمل جراحی از خوردن و یا آشامیدن هر چیزی پرهیز نمایید ، در زمان عمل جراحی بینی برش هایی در بینی فرد ایجاد می شود که در موارد بسیار دشوار تر پزشک جراحی بینی ممکن است که در قسمت های پایه بینی نیز برش هایی را ایجاد کند ، پزشک جراحی بینی از استخوان های داخلی و غضروف بینی تجدید شکل می کند تا ظاهر بینی دلپذیر تر به وجود بیاید، 6 ساعت بعد از عمل جراحی مرخص می شوید که البته اگر شما بخواهید می توانید صبح روز بعد از عمل جراحی به خانه خود بروید .
مشخصات بسیار مهم چسب بینی
به طور کلی بهتر است که چسب های بینی از نوع چسب های کاغذی باشند ، چسب های بینی باید کاملا ضد حساسیت باشند تا کمترین آسیب را به پوست فرد وارد کنند و از عوارض بسیار بد بر روی پوست بینی فرد جلوگیری کنند ، هر پزشک جراحی بینی یک نظر متفاوتی در مورد طول مدت چسب بینی را دارد و از دوره های طولانی و دوره های کوتاه کدت در میان افراد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد .
بعد از برداشتن اسپلینت از بینی توسط پزشک جراحی بینی حتما باید بینی فرد بیمار کاملا توسط الکل تمیز شود و هیچ چربی بر روی پوست بینی فرد بیمار وجود نداشته باشد ، همچنین در صورتی که فرد بیمار قصد دارد که از چسب استفاده کند حتما باید قبل از استفاده از چسب بینی خود را با آب و صابون بشوید و در صورتی که احساس کمی چربی بر روی پوست خود را دارید بهتر است که با استفاده از یک پنبه آغشته به الکل بینی خود را پاک کنید تا تاثیر بهتری را در بینی شما و در کاهش تورم بینی بگذارد .
به طور کلی استفاده از چسب های بینی در فرم بینی تاثیر آن چنانی نخواهد داشت و انجام این کار تنها به کاهش ورم بینی فرد در دوران بعد از عمل جراحی کمک بسیاری می کند مخصوصا افراد بیماری که پوست بسیار ضخیمی را دارند بهتر است که در دوران طولانی مدت از چسب بینی استفاده کنند و تا زمانی که پزشک جراحی بینی توصیه می کند به چسب زدن بینی خود ادامه دهند .
نحوه چسب زدن بینی گوشتی
- در ابتدا بینی فرد باید با استفاده از یک پنبه آغشته به الکل و یا پد های الکلی به طور کامل تمیز شوند .
- اولین چسب را باید در ناحیه بالایی نوک بینی بزنید به طوری که نوک بینی شما خارج از چسب قرار بگیرد .
- چسب دوم را باید از قسمت چسب زیرین به سمت بالای بینی بزنید و برای این که فشاری که وارد می کنید بسیار مناسب باشد بهتر است که دو طرف چسب بینی خود را دست بگیرید و فشار را ابتدا در قسمت مرکزی بینی و سپس در اطراف آن پخش کنید .
- به همین خاطر چسب زدن به بینی تا قسمت بالای بینی ادامه خواهد داشت و در واقع هر چسبی که می زنید نصف چسب زیرین را به طور کامل می پوشاند ، معمولا بینی هر فردی برای انجام این کار به چهار چسب نیاز دارد .
- چسب بعدی که می خواهید استفاده کتید مربوط به زیر بینی فرد بیمار می باشد و لازم است که حتما به درستی زده شود به این دلیل که چسب زدن صحیح در این قسمت موجب می شود تا تورم بینی هر چه سریع تر بر طرف شود پس بنابراین چسب زدن در این ناحیه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد و این چسب قسمت های جانبی بینی فرد بیمار را کاملا می پوشاند ، فشار بسیار زیاد چسب بینی در ناحیه بینی حتما بپرهیزید به دلیل این که فشار بیش از حد به بینی می تواند موجب اختلال در بخش های تحتانی بیمار شود و همچنین سوراخ های بینی فرد بیمار کاملا آزاد باشند .
- باید بر روی چسب تحتانی بینی برشی را ایجاد کنید و در آخر چسب هایی که برای محافظت از چسب های زیری روی آن ها بزنید .
- در مرحله آخر نحوه چسب زدن بینی گوشتی یک لایه دیگر از چسب بینی را به همان روش قبلی بر روی لایه های زیرین چسب بزنید .
همچنین این موضوع کاملا درست می باشد که یکی از مهم ترین اهداف چسب زدن به بینی کاهش تورم بعد از عمل جراحی بینی می باشد اما باید این نکته را بدانید که تنها استفاده از آن ورم بینی را به طور کامل از بین نمی برد ، در کنار استفاده از چسب بینی مواردی مانند مصرف نکردن غذا های پر نمک و نوشیدنی های دارای الکل و نیز انجام ندادن فعالیت های سنگین نیز باید رعایت شود .
معمولا بینی های از نوع گوشتی بعد از عمل جراحی بینی به میزان بیشتری دچار تورم می شوند پس به افرادی که دارای این نوع از بینی ها می باشند استفاده از چسب های بینی ان هم به درستی و همچنین موارد دیگری که موجب کاهش تورم در بینی می شوند تاکید بیشتری می شوند .
گاهی اوقات دیده می شود که بعد از گذشت یک سال از عمل جراحی بینی های گوشتی باز هم برخی از اوقات بینی دچار ورم می شود که در این صورت فرد می توانند در زمان خواب خود از چسب های بینی استفاده کند تا در روز از تورم بینی آن ها کمتر شود .
آیا به غیر از چسب زدن به بینی روش دیگری برای کاهش تورم و التهاب برای بینی عمل کرده وجود دارد یا خیر ؟
در عمل جراحی زیبایی بینی چه در روش باز آن و چه در روش بسته آن تورم و کبودی یک امر کاملا طبیعی به حساب می آید ، علت تورم بعد از عمل جراحی بینی برش هایی می باشد که برای به وجود آوردن تغییرات بر روی بینی زده می شود و موجب می شود که بینی به صورت موضعی دچار تورم شود . همچنین اگر در عمل جراحی بینی تغییراتی بر روی اسکلت بینی به وجود آید علاوه بر بینی فرد گونه ها هم دچار تورم و کبودی می شوند . تا اینجای مقاله شما به طور کامل با نحوه چسب زدن بینی گوشتی آشنا شده اید .
مدت زمان استفاده از چسب بینی
به طور کلی بعد از برداشتن آتل از روی بینی به مدت یک ماه بعد از عمل جراحی لازم است که به بینی خود چسب بزنید و در این مدت ممکن است که برای بسیاری از انواع بینی های گوشتی کمی طولانی تر باشد ، به این نکته توجه داشته باشید که حتما باید طبق نظر پزشک جراح بینی خود چسب بینی خود را ادامه دهید و مدت زمان لازم برای چسب زدن به بینی توسط پزشک جراحی بینی شما و در جلسه برداشتن آتل به اطلاع شما می رسد . همچنین یکی دیگر از مواردی که طبق نظر پزشک جراحی بینی لازم است بدانید این است که چسب بینی خود را در هنگام شب باید ادامه دهید یا خیر ؟
از آن جایی که زمان بهبودی بینی عمل شده در افرادی مختلف متفاوت می باشد پس بهترین زمان چسب زدن به بینی نیز ممکن است در افراد تغییر کند ، به طور کلی بیشتر افراد بیمار می توانند بینی خود را به مدت 1 تا 2 ماه چسب بزنند . همچنین از طرفی هم چسب زدن بیش از حد به بینی مورد جراحی ممکن است که موجب تحریکات پوستی و حتی موجب ایجاد تورم بیشتر در بینی فرد شود ، پس بهتر است برای مدت زمان چسب زدن به بینی حتما از دستورات پزشک جراحی بینی خود پیروی کنید .
مدت زمان تعویض چسب بینی
معمولا به افراد توصیه می شود که هر 3 الی 4 روز یک بار چسب بینی خود را تعویض نمایند ، تعویض زود به زود چسب های بینی ممکن است که به بافت بینی آسیب بیشتری وارد می کند ، همچنین تعویض دیر به دیر چسب بینی هم به دلیل از بین رفتن خاصیت چسبندگی بینی می تواند موجب بی فایده بودن عمل زدن چسب بینی شود .
چگونگی برداشتن چسب بینی بعد از عمل جراحی بینی
در زمان برداشتن چسب بینی از روی بینی باید حتما مراقب باشید تا چسب را از روی بینی خود نکشید و ابتدا باید به آرامی هر چه تمام تر صورت خود را بشویید تا چسب بینی خیس بخورد و به هیچ وجه شل شود سپس به راحتی و بدون و بدون کشیدن آن را از سمت نوک بینی خود از روی پوست بینی جدا کنید .
بهتر است که از هر دو دست خود برای جدا نمودن چسب بینی خود استفاده نمایید ، با یک دست خود پوست بینی را نگه دارید و با دست دیگر خود چسب بینی را از روی بینی خود جدا نمایید ، با برداشتن ناگهانی چسب از روی بینی ممکن است که موجب ایجاد تورم در بینی فرد مورد جراحی شود ، پس به آرامی هر چه تمام تر این کار را انجام دهید .
نکات مهم عمل بینی و چسب زدن بعد از عمل
به طور کلی درباره چسب زدن به بینی بعد از انجام عمل جراحی بینی باید به این نکته اشاره کنیم که چسب زدن به بینی دارای مراقبت های ویژه ای می باشد : برای مثال برای برداشتن چسب از روی بینی باید حمام آب گرم را حتما داشته باشید و اجازه دهید که بر روی بینی بریزد و بعد از آن با آب و صابون بینی خود را به آرامی بشویید و چسب بینی را به آرامی از پایین با بالا بردارید ، این نکته را به یاد داشته باشید که از برداشتن چسب از بالا به پایین خودداری فرمایید .
همچنین به این موضوع توجه داشته باشید که بینی مورد عمل جراحی را بدون هیچ گونه مالشی خشک نمایید و بعد از آن دوباره به بینی خود چسب بزنید ، چسب زدن به بینی در جلسات اول عمل جراحی توسط پزشک جراحی بینی انجام می شود و بعد از آن به شما آموزش داده می شود که چطور از چسب بینی استفاده نمایید .
آیا می توان از چسب های بینی در طول 24 ساعت شبانه روز استفاده کرد ؟
برخی از پزشکان جراحی بینی به افراد بیمار خود این توصیه را می کنند که در طول روز اجازه دهند که بینی آن ها کمی نفس بکشد زیرا چسب زدن به بینی آن هم در طولانی مدت موجب تحریک پوست و به وجود آمدن برش در بینی می شود و در بسیاری از موارد هم ممکن است که تورم بینی را افزایش دهد ، پس به هیچ وجه بیشتر از مدت زمان تعیین شده پزشک جراحی بینی خود از چسب های بینی استفاده نکنید .
کلام آخر
از این که ما را تا آخر مقاله نحوه چسب زدن بینی گوشتی همراهی کردید از شما سپاس گزاریم همچنین اگر نظر و یا پیشنهادی در این زمینه دارید ممنون می شویم که با ما نیز در میان بگذارید .