بینی استخوانیبینی گوشتی

جراحی بینی استخوانی یا گوشتی

ما در این مقاله سعی داریم شما را با جراحی بینی استخوانی یا گوشتی آشنا کنیم. آیا بینی شما گوشتی است یا استخوانی؟ در صورتی که قصد جراحی زیبایی بینی دارید، آیا اطلاعات دقیقی در مورد عمل هر کدام از این مدل بینی ها به دست آورده اید یا نه؟ یا این که خبر دارید جراحی بینی گوشتی با جراحی بینی استخوانی کاملاً متفاوت است؟؟ مطمئنا دوست دارید برای جراحی بینی مدل بینی خود را تشخیص دهید. تشخیص مدل بینی برای عمل جراحی بینی بسیار تاثیر گذار است و باعث می‌شود که شما تعیین کنید برای انجام جراحی بینی چه اهدافی می توانید در نظر بگیرید.

ویژگی های مختلفی برای بینی های گوشتی و استخوانی مطرح شده است که با بررسی آنها و مطابقت دادن ویژگی ها با ویژگی بینی تان می توانید تا حدودی مدل بینی خود را حدس بزنید. بینی های گوشتی دارای پوست ضخیم و غضروف و بافت استخوانی ضعیفی هستند. اما در عوض بینی های استخوانی دارای غضروف بسیار محکم و پوست نازکی می باشد و بر روی بینی برآمدگی خاصی مشاهده می شود.

برای اطلاعات دقیق تر نسبت به جراحی بینی گوشتی و استخوانی با ما در ادامه همراه باشید.

بینی استخوانی یا گوشتی چیست ؟

همانطور که گفتیم بینی های استخوانی پوست نازکی دارند. بنابراین جزئیات استخوان با لمس پوست کاملا قابل حدس است. در واقع در صورت شکستگی استخوان با لمس کردن بینی قابل تشخیص است. همچنین قسمت پایینی بینی به دلیل نازک بودن پوست غضروف قوی و مستحکم بینی کاملا مشخص می‌شود. معمولاً پهن بودن بینی های استخوانی کمتر مشاهده می‌شود و اکثر بینی های استخوانی دارای نوک باریک و قوز هستند در حالی که بینی های گوشتی به دلیل کلفت بودن پوست جزئیات استخوان و غضروف اصلا قابل مشاهده نیست و سنگینی پوست بر روی استخوان ضعیف به مرور زمان تاثیرگذار است. به همین خاطر بیشتر بینی های گوشتی سر پهن و افتاده‌ای دارند.

بینی استخوانی یا گوشتی چیست ؟

آیا امکان تشخیص اشتباه استخوانی یا گوشتی بودن بینی وجود دارد یا نه ؟

ویژگی هایی که بر روی بینی های استخوانی و گوشتی تعریف کردیم، برای درصد بالایی از بینی ها مطابقت می‌کند. این درحالی است که گاهی اوقات بینی هایی با پوست های ضعیف غضروف های بسیار قوی دارند و به دلیل پهن بودن ظاهر بینی آنها را با بینی‌های گوشتی اشتباه می گیرند.

یکی از روش های موثر و قطعی برای تشخیص ساختار بینی فشار دادن پوست دو سر بینی می باشد. در صورتی که هنگام فشار چربی به بیرون تراوش کند، مدل بینی گوشتی است. در حالی که این ویژگی در بینی های استخوانی اصلاً وجود ندارد.

تفاوت بینی های استخوانی و گوشتی

همانطور که متوجه شدید، ساختار تشکیل دهنده بینی های گوشتی با استخوانی فرق دارد. بنابراین روند جراحی این دو مدل بینی هم باید تفاوت‌هایی داشته باشد. خیلی ها در مورد چگونگی جراحی بینی های گوشتی و استخوانی سوال می پرسند که در صورت آگاهی نسبت به این تفاوت ها بهتر می توانند برای انجام جراحی تصمیم بگیرد.

هر کدام از مدل بینی ها تکنیک ها و روندهای خاصی دارند. جراح با بهره‌مندی از آنها می تواند یک نتیجه ایده آل برای فرد به ارمغان بیاورد.

به طور کلی، می‌توان گفت جراحی بینی های گوشتی نسبت به استخوانی کمی دشوارتر است. چراکه جراح برای ایجاد برش پوست ضخیم بینی های گوشتی کمی با مشکل مواجه می شود و اعمال برخی تغییرات برای بینی های گوشتی کمی سخت است. چرا که غضروف ضعیف بینی های گوشتی تحمل تغییرات بیش از اندازه را ندارد و در صورتی که غضروف بینی بیش از حد برداشته شود، احتمال این که بیمار بعد از جراحی مشکلات زیادی روبرو شود بسیار بالاست. به همین خاطر تعداد جراحانی که در زمینه بینی های گوشتی فعالیت دارند نسبت به بینی های استخوانی بسیار کمتر است. همچنین درصد موفقیت جراحی بینی های استخوانی بسیار بیشتر از بینی های گوشتی است.

مهمترین نکته‌ای که باید کسانی که دارای بینی های گوشتی هستند به آن توجه بیشتری نشان دهند، انتخاب جراح بینی است. در واقع باید به جراح ای مراجعه کنند که در زمینه جراحی بینی های گوشتی مهارت و تجربه بیشتری دارند و نمونه‌های موفقیت آمیزی در این زمینه به نتیجه رسانده باشد.

البته امروزه با روی کار آمدن تکنیک ها و استانداردهای جدید جهت جراحی بینی های گوشتی جراحان این عمل را با درصد موفقیت بسیار بالایی انجام می‌دهند و اعمال تغییرات بر روی ساختار بینی های گوشتی نسبت به گذشته بسیار راحت تر شده است. در واقع اگر بافت زیرین بینی های گوشتی تقویت شود نتیجه خوبی قابل مشاهده است.

چرا عمل زیبایی بینی طرفدار دارد ؟

 جراحی بینی برپایه ایجاد چند برش کوچک تراش استخوان و غضروف بینی انجام می‌شود تا فرد به ظاهر متعادل و ایده‌آل خود در این قسمت از صورت برسد. از آنجا که مشکلات بینی برای هر فردی متفاوت است این جراحی هم در انواع مختلف انجام می‌شود. اما نکته ای که اهمیت پیدا می‌کند این است که قبل از انجام جراحی باید به چه نکاتی توجه کرد تا بیشترین رضایت را به دست آوریم. در واقع کدام روش جراحی برای فرم بینی ما مناسب تر است و کدام معیارها برای تغییر فرم بینی به زیبایی چهره ما کمک می کند.

به طور کلی، بهترین جراحی بینی مدلی است که برپایه از بین بردن نواقص ظاهری و حفظ عملکرد بینی و همچنین بهبود برخی مشکلات تنفسی انجام گیرد و ناهنجاری های ناشی از آسیب و نواقصی که در ابتدای تولد با فرد همراه بوده است طی جراحی بینی کاملا برطرف شود. به خاطر همین اکثر پزشکان با تجربه و حرفه ای تنها در زمینه جراحی بینی های طبیعی فعالیت دارند. اعمال تغییرات بیش از اندازه بر روی ظاهر بینی را نمی‌پسندند.

تفاوت بینی های استخوانی و گوشتی 

 ویژگی بهترین جراح بینی :

بسیاری از افراد جراحی بینی را برای زیباتر شدن چهره خود انتخاب می‌کنند. اما برخی دیگر برای رفع مشکلات تنفسی و نواقص بینی برای انجام جراحی زیبایی اقدام می کنند. اما هر فردی با هدفی که در نظر دارد باید برای انجام جراحی تصمیمات برنامه ریزی شده بگیرد تا به فرم متناسب بینی برسد. اولین نکته برای رسیدن به نتیجه ایده‌آل انتخاب بهترین جراح بینی است. در حقیقت جراح وظیفه دارد شما را در این راه راهنمایی کند و اطلاعات کافی در مورد تمام مزایا و عواقب جراحی بینی در اختیار شما قرار دهد.

اما علاوه بر مهارت و توانمندی جراح عوامل مختلفی بر روی نتیجه جراحی بینی تاثیر گذار است. این عوامل شامل موارد زیر می باشد :

  • میزان انعطاف پذیری و جنس پوست
  • گوشتی و استخوانی بودن بینی
  • اهداف مورد نظر شخص و انتظارات او از نتیجه جراحی
  • میزان ناهماهنگی ها و نامتقارن بودن های بینی
  • وجود مشکلات ساختاری مانند انحراف تیغه بینی
  • وجود مشکلات تنفسی مانند پلیپ بینی

به طور کلی، هدف از انجام جراحی بینی اصلاح فرم بینی با دیگر اعضای صورت است.در واقع بهترین نتیجه زمانی مشخص می‌شود که جراح عمل زیبایی را مطابق با دیگر اعضای صورت پیش ببرد و فرد با کمترین درد و سختی روبرو باشد همچنین نکات اصولی جراحی را برای حفظ عملکرد تنفسی رعایت کند تا بعد از جراحی فرد و مشکلات تنفسی روبرو نشود زیبایی‌های فرمی بینی نهایت لذت را ببرد.

یک نکته مهم! برای رسیدن به فرم و اندازه استاندارد نیاز است در این راه نسبت به مسائل زیباشناسی آگاهی کامل داشته باشد. یعنی جراح زمانی می تواند بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان بیاورد که اندازه بینی را متناسب با دیگر اجزای صورت ترسیم کند و از معیارهای زیباشناسی و علوم زیبایی برخوردار باشد.

روش های جراحی بینی

عمل های جراحی بینی با در نظر گرفتن ساختار بینی به چند روش کلی قابل انجام است. یک روش بسته دو روش باز.

عمل جراحی بینی به روش بسته تنها با ایجاد چند شکاف کوچک درون سوراخ بینی صورت می گیرد. جراح در این روش دید کاملی نسبت به ساختار بینی ندارد و با دسترسی محدودی تغییرات بینی اعمال می شود. به همین خاطر این روش نیاز به دقت و مهارت بسیاری دارد و اعمال تغییرات جزئی و محدود با استفاده از روش بسته قابل اجراست. اما مزیتی که این روش نسبت به روش بعدی دارد این است که مدت زمان بهبودی بسیار کوتاه مدت است و فرد دچار درد و ناراحتی کمتر می‌شود. معمولاً این روش برای کسانی انتخاب می شود که بینی شان تنها به رفع ایرادات جزئی نیاز دارد.

 در روش دوم برش ها هم درون و هم بیرون سوراخ بینی ایجاد می‌شود و پوست به صورت کامل از روی ساختار بینی کنار زده می‌شود. در این شرایط، جراح به ساختار بینی دسترسی بیشتری دارد و راحت‌تر می‌تواند تغییرات منحصر به فردی بر روی ساختار بینی ایجاد کند. او با تراشیدن استخوان و شکل‌دهی به غضروف فرم دلخواه بینی فرد را ترسیم خواهد کرد. بعد از به پایان رسیدن اعمال تغییرات پوست دوباره بر سر جای خود قرار می گیرد و جراح برش های ایجاد شده را توسط بخیه ترمیم می کند. مزایای که این روش نسبت به جراحی بسته دارد، شامل مشاهده مستقیم غضروف و  اعمال تغییرات بیشتر می‌باشد.

 نکات مهم قبل از عمل زیبایی بینی :

حتماً قبل از شروع جراحی به نکات گفته شده در موارد زیر توجه کافی داشته باشید. اولین کار برای انجام جراحی بینی مراجعه به متخصص حرفه ای و باتجربه است تا در جلسه مشاوره در مورد مراقبت ها و دستورات لازم با شما صحبت کند. حدود ۲ هفته قبل از جراحی از مصرف الکل و سیگار خودداری کنید. مصرف برخی داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند آسپیرین و ایبوپروفن موجب افزایش خونریزی می‌شود. بنابراین حدود دو هفته از مصرف چنین داروهایی خودداری کنید. آزمایش هایی که توسط پزشک تجویز می‌شود را انجام دهید و هنگام مراجعه همراه خود داشته باشید. برای انجام جراحی حدود ۸ ساعت قبل از عمل نه چیزی بخورید و نه بیاشامید. در روز مراجعه حتماً از لباس های دکمه دار یا زیپ دار استفاده کنید تا هنگام عمل احساس راحتی بیشتری داشته باشید

مراقبت های بعد از جراحی بینی

  • برای رفع بهبودی و کاهش تورم حدود چند روز بعد از جراحی از کمپرس سرد در ناحیه صورت استفاده کنید.
  • مواجه شدن با ترشحات خونی و گلودرد در چند روز اولیه طبیعی است بنابراین اصلاً نگران نباشید.
  • از فین کردن و ایجاد فشار به ناحیه بینی خودداری کنید.
  • حدود دو ماه نباید شنا کنید و از رفتن به سونا جکوزی و آفتاب گرفتن خودداری نمایید.
  • هنگام عطسه یا سرفه دهانتان را کاملا باز نگه دارید تا فشار کمتری به بینی وارد شود.
  • در دوره بهبودی سعی کنید سر خود را بالاتر از بدن قرار دهید و از خم شدن بیش از اندازه سر خود خودداری کنید. برای خوابیدن و استراحت شبانه می‌توانید از دو بالش استفاده کنید.
  • از حرف زدن و خندیدن بیش از حد و شدید در چند روز اولیه پرهیز نمایید.
  • از غذاهایی که نیاز به جویدن دارد خودداری کنید. مصرف مایعات و غذاهای میکس شده بهترین گزینه است.
  • بعد از دوهفته می توانید پیاده روی سبک داشته باشید.
  • اما از انجام ورزش‌های سنگین حدود چند ماه بعد از جراحی خودداری کنید تا نتیجه عمل کاملاً مشاهده شود.
  • برای مصرف هرگونه دارو حتما طبق دستور پزشک پیش بروید.

مراقبت های بعد از جراحی بینی 

عوارض و خطرهای جراحی بینی :

عمل جراحی بینی با یکسری عوارض و خطراتی همراه است که احتمال وقوع آنها وجود دارد و در صورت روبرو شدن با این عوارض هیچ جای نگرانی نخواهد بود. عوارضی مانند خونریزی، درد، کبودی، حالت تهوع و سردرد یا سرگیجه. در حقیقت ممکن از ۲ الی ۳ هفته با تورم و تغییر رنگ موقت در ناحیه پلک مواجه شوید. این تورم کم‌کم از بین می رود و ظاهر بینی مشخص می شود. برای این که دوره بهبودی را سریعتر طی کنید بهتر است توصیه های بعد از جراحی بینی را جدی بگیرید و نسبت به انجام آن کوشا باشید.

 اما عوارض دیگری هم وجود دارد که اتفاق افتادن آن بسیار خطرناک است. پس در صورت بروز عوارض خطرناک سریعا جهت رفع آن اقدام کنید. عوارضی مانند بی حسی دائمی در اطراف بینی، خطرات بیهوشی، خونریزی مداوم ناحیه بینی، سوراخ شدن تیغه بینی، تغییر رنگ یا ورم مداوم پوست، ایجاد اختلالات تنفسی، آسیب دیدگی اعصاب، ترکیدن رگ های خونی، به جا ماندن جای زخم و اسکار در ناحیه بینی، عدم تقارن و یکدست نبودن پوست بینی می باشد.

کلام آخر

جراحی زیبایی بینی تا زمانی که نتیجه موثر و ایده آلی به همراه دارد که واقع‌بینانه برای انجام آن اقدام کنید و از بهترین متخصصان حرفه ای در این زمینه استفاده نمایید. همچنین در صورتی که شرایط جراحی بینی ندارید یا انتظارات شما واقع بینانه نیست، بهتر است برای انجام این روش اقدام نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *