وبلاگ

همه چیز در مورد جراحی بینی و بارداری

جراحی بینی و بارداری از جمله مقوله های بسیار مهمی است که همواره بانوان را با سوال های زیاد روبرو می ‌کند. به طور کلی انواع جراحی ضروری و یا زیبایی در زمان بارداری نیاز به در نظر گرفتن سلامت مادر و جنین است. بدون شک، بسیاری از عمل های جراحی در زمان بارداری با محدودیت های ویژه ای انجام می گیرد. با ما همراه باشید تا بیشتر به رابطه های جراحی بینی و بارداری، بپردازیم.

آیا می توان در حین بارداری جراحی بینی انجام داد؟

جراحی بینی از جمله جراحی های زیبایی است که در ۹۰ درصد موارد، تحت بیهوشی کامل انجام می گیرد.  دارو های بیهوشی از جمله خطرآفرین ترین دسته داروها برای سلامت جنین و مادر تلقی می شوند. با توجه به این نکته، می توان گفت، انجام عمل جراحی بینی که صرفا جنبه زیبایی داشته باشد در حین بارداری، ممنوع می باشد. دقت داشته باشید حتی اگر این نوع عمل جراحی تحت بی حسی انجام گیرد، باز هم می تواند خطرات بسیار بالایی برای سلامت جنین، داشته باشد.

شماره تماس برای جراحی بینی :  09934620340

جراحی بینی و بارداری می تواند حتی سلامت مادر را نیز در طی انجام آن، تحت تاثیر قرار دهد. بارداری از جمله مراحلی است که بدن مادر در این وضعیت از حالت عادی خارج شده و ممکن است دچار عارضه های چون افزایش فشار خون، غلظت خون و غیره گردد که جراحی در این مواقع، ریسک بسیار بالایی خواهد داشت. توصیه می گردد، قبل از اقدام به انجام جراحی بینی، حتما تست و آزمایش های دقیق حاملگی را انجام دهید تا خطرات ناشی از اثرات داروهای بیهوشی به حداقل برسد. جراحان بینی اغلب برای پیشگیری از احتمال بارداری خانم های متاهل، انجام تست بارداری را قبل از جراحی بینی، درخواست می کنند.

گاهی ممکن است جراحی بینی در حین حاملگی زمانی صورت گیرد که سلامت مادر، وابسته به این عمل جراحی باشد. انواع سانحه های غیرمترقبه چون، تصادفات رانندگی و انحرافِ بینی، می تواند عمل جراحی بینی را برای مادران باردار، ضروری کند. انجام جراحی بینی در این صورت با تمهیدات ویژه، صورت می گیرد.

بیشتر بخوانید : مراقبت پرستاری بعد از جراحی بینی

حاملگی بعد از عمل بینی

همان طور که اشاره شد، جراحی بینی و بارداری می تواند برای مادر و جنین خطرآفرین باشد، اما بارداری بعد از چه مدت از جراحی بینی، قابل انجام است! دوران نقاهت و بهبودی کامل بعد از جراحی بینی، معمولا بین ۲ تا ۶ ماه می باشد که در این زمان، تمام زخم، التهاب و ورم بینی از بین خواهد رفت.

جراحی های زیبایی در حین حاملگی

می توان گفت، در صورت بهبودی کامل بعد از جراحی بینی که از فردی به فرد دیگر متغیر است، می توان اقدام به بارداری انجام داد. توصیه می گردد، هیچ گونه دارو که عموما بعد از عمل بینی توسط پزشک مورد نظر تجویز می شود، در صورت اقدام به بارداری، مصرف نگردد. دقت داشته باشید، اگر دوران نقاهت بعد از جراحی بینی طی نشود، به دلیل تغییرات هورمونی و بیولوژیکی در بدن مادرِ باردار، امکان تجمع آب و تورم بیش از حد در بینی در محل زخم ها، افزایش پیدا می کند. بهتر است ۳ تا ۶ ماه بعد از جراحی بینی، اقدام به بارداری با احتیاط بالایی، انجام گیرد.

جراحی بینی در حین شیردهی

از دیگر مسائل مهم، پیرامون موضوع “جراحی بینی و بارداری” شیردهی مادر در این دوران است. تغذیه مادر در کیفیت شیری که نوزاد از آن مصرف خواهد کرد، در ارتباط است. بعد از جراحی بینی، اصولا دارو هایی برای پیشگیری از درد و عفونت تجویز خواهد شد. مصرف این دارو ها در دوران شیردهی، می تواند در کیفیت شیرِ مادر تاثیر منفی داشته باشد.

با توجه به این نکته به مادران شیرده توصیه می شود انجام عمل جراحی بینی را در دوران شیردهی انجام ندهند. به طور کلی برای اینکه استرس ناشی از دوران جراحی، از طریق شیر مادر به کودک منتقل نشود، بهتر است، این نوع عمل جراحی زیبایی، به زمان دیگری موکول شود.

شماره تماس برای جراحی بینی :  09934620340

دیگر جراحی های زیبایی در حین حاملگی

هر نوع عمل جراحی زیبایی در زمان حاملگی، خطرات جزئی و یا حتی جدی برای مادر و جنین دارد. انواع جراحی های زیبایی که نیاز به دارو های رده A و B باشد، انجام آن در زمان بارداری ممنوع می باشد. به طور ویژه، توصیه می شود هر گونه اقدامات پزشکی غیر ضروری و حتی اقدامات زیبایی چون، تزریق فیلر، بوتاکس و غیره در پروسه بارداری، صورت نگیرد.

حاملگی، بعد از عمل بینی

سوالات متداول

احتمال تغییر حالت بینی جراحی شده، بعد از حاملگی وجود دارد؟

احتمال تغییر حالت بینی در حین بارداری وجود دارد و این موضوع حتی برای بینی های که عمل جراحی روی آن صورت نگرفته است، وجود خواهد داشت. بعد از ۳ تا ۶ ماه از زایمان، ورم و تجمع آبی که در بافت بینی جمع شده است از بین خواهد رفت.

افرادی که جراحی بینی انجام داده اند. محدودیتی در زایمان طبیعی دارند؟

افرادی که عمل بینی را تجربه کرده اند مانند سایر افراد می باشند و هیچ محدودیتی بعد از طی ۳ تا ۶ ماه در انجام انواع فعالیت های ورزشی و غیره ندارد. شایان ذکر است که مادران باردار که بینی آن ها  دارای عمل جراحی زیبایی است، بدون هیچ محدودیتی می توانند، زایمان طبیعی انجام دهند.

آیا داروهای بیهوشی که در حین جراحی بینی، مصرف می گردد نیز بر شیر مادر، اثر منفی دارد؟

در نظر داشته باشید، اثرات داروهای بیهوشی حداکثر ۱۲ ساعت است و بعد از این مدت، اثرات منفی این دارو از بدن دفع می شود. مادران بعد از طی این زمان با خیال آسوده می توانند به فرزند خود شیر دهند. دقت داشته باشید اگر می خواهید شیردهی را در طی روز های آینده ی بعد از عمل جراحی بینی ادامه دهید، نباید از دیگر دارو هایی چون مسکن و آنتی بیوتیک ها استفاده کنید.

مصرف قرص های ضد بارداری در زمان جراحی بینی و بعد از آن می تواند ادامه پیدا کند؟

بله مصرف قرص های ضد بارداری در حین جراحی بینی و حتی در زمان نقاهت بعد از آن قابل مصرف است و باید طبق تجویز پزشک، مصرف این نوع قرص ها ادامه یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره (کلیک کنید)