وبلاگ

عفونت ‌های بعد از جراحی بینی (احتمالی) و دلایل آن

عمل بینی به عنوان یکی از محبوب‌ترین جراحی‌های زیبایی در سراسر دنیا شناخته می‌شود. با این حال، عفونت ‌های بعد از جراحی بینی، بسیار شایع هستند و ممکن است به صورت درد، تورم و تغییر رنگ پوست غیر عادی خود را نشان دهند. در صورت عدم درمان این نوع عفونت‌ها، فرد دچار مشکلات جدی مانند آسم و عفونت های بسیار شدید خواهد شد. در این مقاله سعی داریم به صورت مفصل به روش‌های پیشگیری از عفونت‌ های بعد از جراحی بینی بپردازیم. مطالعه این مقاله برای افرادی که قصد انجام جراحی بینی را دارند یا به طور کلی به مباحث مربوط به سلامتی علاقمند هستند بسیار مناسب است.

دلایل ایجاد عفونت های بعد از جراحی بینی چیست؟

در بالا توضیح دادیم که یکی از عوارضی که ممکن است پس از انجام جراحی بینی رخ دهد، عفونت است. دلایل اصلی بروز عفونت ‌های بعد از جراحی بینی عدم رعایت نظافت می‌باشد. در واقع، نکته مهمی که بعد از انجام جراحی بینی باید به آن دقت کنیم، رعایت بهداشت شخصی است. بدن افراد بعد از عمل بینی بسیار حساس‌تر از مواقع عادی است.

باکتری ها و ویروس ها، از جمله عوامل ایجاد عفونت بعد از جراحی بینی هستند. همچنین توصیه می‌شود در انتخاب پزشک جراح نیز دقت فراوانی به خرج هید. در حقیقت دلیل بسیاری از عفونت هایی که بعد از جراحی بینی رخ می‌دهند، عدم وجود تجربه و تخصص کافی در جراح مورد نظر است. انجام پانسمان توسط فرد غیر متخصص و استفاده از نخ بخیه و تامپون‌های نامناسب نیز می‌تواند موجب ایجاد عفونت بینی بعد از جراحی شود.

چگونه می‌توان از از بروز عفونت ‌های بعد از جراحی بینی، پیشگیری کرد؟

اولین نکته ای که قصد اشاره به آن را داریم، رعایت نظافت شخصی است. شستشوی مداوم دست‌ها و عدم لمس بینی با دست‌های آلوده در پیشگیری از عفونت ‌های بعد از جراحی بینی موثر است. همچنین استفاده از مواد ضد عفونی کننده استاندارد مانند پماد آنتی باکتریال و ژل ضد عفونی کننده، می‌تواند از بروز عفونت در این ناحیه جلوگیری کند. توصیه می‌شود قبل و بعد از انجام جراحی بینی، توجهی ویژه به تغذیه خود نمایید. تغذیه سالم و متنوع موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و در نهایت پیشگیری از عفونت ها خواهد شد. قابل ذکر است که استفاده از مواد مخدر موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن خواهد شد. به همین دلیل  توصیه می‌شود، بعد از انجام عمل بینی از قرار گرفتن در معرض دود سیگار اجتناب کنید.

حتما قبل از جراحی بینی به مدت دو هفته تحت نظارت پزشک متخصص خود قرار بگیرید. همچنین توصیه می‌شود حتما پزشک خود را در جریان بیماری‌های زمینه‌ای خود قرار دهید. دلیل تاکید بر این موضوع این است که برخی از بیماری ها موجب ضعیف شدن سیستم دفاعی بدن شما می‌شوند و ممکن است جراحی بینی شما را با خطراتی همراه کند.

عفونت _های بعد از جراحی بینی

علائم و نشانه‌های بروز اینگونه عفونت ها

در این قسمت به توضیح در مورد علائم و نشانه های بروز عفونت ‌های بعد از جراحی بینی می‌پردازیم. معمولا عفونت‌های مربوط به جراحی بینی در هفته اول بعد از عمل رخ می‌دهند.

درد و تورم: یکی از نشانه های بروز عفونت، ایجاد درد و تورم غیر عادی در بینی و اطراف چشم است.

خروج مایعات غیر عادی از بینی: خروج مایعات از بینی ممکن است نشانه بروز عفونت ‌های بعد از جراحی بینی باشد. چنانچه بعد از انجام عمل بینی، چنین موردی را ملاحظه کردید، حتما با پزشک خود ارتباط بگیرید و علت آن را جویا شوید.

سردرد و تنفس سخت: سردرد و ایجاد مشکلات تنفسی، بعد از جراحی بینی تا حدی طبیعی است و نیازی به مراجعه پزشک نیست. اما اگر سردرد به وجود آمده برای فرد غیر قابل تحمل باشد، حتما باید پزشک معالج را در جریان موضوع قرار دهید.

بعد از بروز عفونت های بعد از جراحی بینی باید چه کرد؟

در صورت بروز هر کدام از علائم بالا، هرگز از درمان های خانگی استفاده نکنید. مراجعه به پزشک در صورت بروز مشکلات بعد از جراحی بسیار ضروری است. در واقع پزشک ابتدا دلیل ایجاد مشکل را تشخیص داده و درمان مناسب را تجویز خواهد کرد. در بسیاری از مواقع، لازم است بیمار داروهای ضد التهاب و آنتی بیوتیک مصرف کند. اما چنانچه عفونت ایجاد شده بسیار شدید باشد، ممکن است نیاز به جراحی دوباره نیز باشد. استراحت کافی و مصرف مایعات زیاد به درمان سریع عفونت ها کمک خواهد کرد.

همچنین برخی از پزشکان ترجیح می‌دهند اینگونه عفونت‌ها را در بیمارستان درمان کنند. آنتی بیوتیک‌های وریدی برای درمان عفونت های شدید، نتیجه‌ای بهتر دارد. همچنین طول دوره درمان در بیمارستان کوتاه‌تر خواهد شد.

پیشگیری از عفونت_ های بعد از جراحی بینی

در صورت عدم توجه به این نوع عفونت ها چه اتفاقی می‌افتد؟

تشدید عفونت، اولین نتیجه عدم توجه به عفونت ‌های بعد از جراحی بینی است. همچنین تاخیر در بهبود و لزوم انجام جراحی مجدد را نباید نادیده گرفت. در صورت عدم درمان مناسب، عفونت های مربوط به بینی به سایر اعضای بدن انتقال پیدا می‌کنند و باعث ایجاد عفونت های سیستمیک خواهند شد. توصیه می‌شود حتما آنتی بیوتیک‌های تجویز شده توسط پزشک را مرتب مصرف کنید و محل زخم ایجاد شده را نیز تمیز و خشک نگه دارید. در بسیاری از مواقع میزان درد و التهاب ناشی از عفونت های بعد از عمل بینی به قدری بالا است که بیمار قادر به نادیده گرفتن آن نیست.

در آخر باید به این نکته اشاره کنیم که توجه به توصیه‌های پزشک بعد از جراحی بینی بسیار ضروری است. امیدواریم با مطالعه این مقاله، اطلاعات مفیدی در مورد عفونت ‌های بعد از جراحی بینی به دست آورید. از اینکه تا انتهای مقاله همراه ما بودید بسیار سپاسگزاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره (کلیک کنید)