بینی

کاربرد پروتز در جراحی بینی

کاربرد پروتز در جراحی بینی چیست ؟ در برخی از افرادی که کاندید انجام عمل جراحی بینی ترمیمی هستند در عمل جراحی اولیه خود قوز بینی آن ها بیش از جد برداشته شده و غضروف بسیاری را برای پر کردن پل بینی صاف شده و فر رفته نیاز دارند ، با توجه به این موضوع که منابع غضروف در گوش و همچنین بینی و احتمال بالای بد شکلی و خمیدگی به دلیل استفاده از غضروف های دنده وجود دارد در برخی از مواقع استفاده از پروتز ها می تواند گزینه بسیار مناسبی برای بازسازی پل بینی تخریب شده برای افراد باشد.

این پروتز ها برای استفاده در میان پزشک جراحان بسیاری قرار می گیرد که جنس آن ها یا سیلکونی و یا مربوط به برند MEDPOR می باشد که برند دومی امکان باز جذب و یا خم شدن با گذشت زمان را ندارد و می تواند برای هر فردی با دقت بسیار تراشیده شود ، همچنین زمانی که تیغه وسط بینی غضروف کافی را برای تقویت نوک بینی فرد نداشته باشد با توجه به تشخیص پزشک جراح بینی از غضروف های مصنوعی و یا همان پروتز ها برای تقویت نوک بینی استفاده می شود.

به طور کلی غضروف هایی که از داخل بینی فرد بیمار برداشته می شود به غضروف های نوک بینی پیوند داده می شود و در برخی از مواقع تیغه وسط بینی غضروف کافی را برای تقویت کامل بینی ندارد و در چنین مواردی از پروتز های مصنوعی برای تقویت بینی مورد استفاده قرار می گیرد ، این پروتز های مصنوعی از لحاظ ماندگاری و استحکام بسیار پر قدرت می باشند و استحکام کافی را برای نوک بینی افراد ایجاد می کنند ، همچنین جنس پروتز های بینی در بسیاری از موارد از جنس سیلیکونی می باشد و در برخی از مواقع نیز برخی از پزشکان جراح از پروتز های مصنوعی نیز استفاده می کنند که بسیار هم کاربردی هستند ، در ادامه مقاله قصد داریم شما را با کاربرد پروتز در جراحی بینی آشنا کنیم ممنون می شویم که ما را تا آخر این مقاله همراهی کنید.

جراحی بینی چیست؟

قبل از هر چیزی بهتر است که شما را با عمل جراحی بینی طبیعی آشنا کنیم ، امروزه عمل زیبایی بینی که در اصطلاح علمی به آن رینوپلاستی و یا راینوپلاستی نیز گفته می شود ، پزشک جراح بینی و یا پزشک متخصص گوش و حلق و بینی با انجام برخی از تغییرات لازم بر روی ساختار بینی افراد به اصلاح فرم بینی و همچنین رفع مشکلات تنفسی افراد به طور دقیق می پردازد ، مشکلاتی مانند قوز بینی، کج بودن بینی، گوشتی بودن بینی و افتادگی یا پهن بودن نوک بینی با این جراحی زیبایی قابل درمان است.

بیشتر افراد می دانند که یکی از رایج ترین عمل های جراحی در کشور ما همان عمل جراحی بینی می باشد که سالانه بسیاری از افراد اقدام به انجام این عمل زیبایی و درمانی می کنند ، عمل جراحی بینی در پایتخت کشور بسیار رایج تر می باشد ، بسیاری از افرادی که قصد انجام این عمل جراحی را دارند از دیگر شهر ها به تهران سفر می کنند تا نزد بهترین پزشک جراح بینی در تهران این عمل جراحی را انجام دهند ، حتی برخی از افراد نیز که در دیگر شهر ها زندگی می کنند به پایتخت جراحی بینی دنیا سفر می کنند تا زیبایی بینی خود را به دست بهترین متخصصان جراحی زیبایی کشور بسپارند. در ادامه مقاله بیشتر در مورد کاربرد پروتز در جراحی بینی صحبت خواهیم کرد.

جراحی بینی چیست ؟

کاربرد پروتز در جراحی بینی

پروتز بینی چیست؟ اگر فرد بیماری در عمل جراحی بینی اولیه خود پل بینی خود را به مقدار بسیار زیادی از دست داده باشد و یا میزان غضروف مورد نیاز جراح به مقدار مناسب و مطلوب در دسترس پزشک جراح بینی نباشد پروتز های مصنوعی کمک بسیار زیادی را به پزشک جراح بینی برای فرم دهی به بینی فرد بیمار می کند ، استفاده از پروتز های مصنوعی در نوک بینی در بسیاری از موارد به افراد بیمار توصیه نمی شود ، به این دلیل که در برخی از موارد ممکن است موجب افتادگی در نوک بینی شما شود.

در افرادی که عمل جراحی بینی اولیه خود پل بینی خود را از دست می دهند حتما نیاز است که برای تغییر شکل بینی و برای اینکه فرورفتگی ها از بین برود بسیاری از پزشکان جراح از پروتز های بینی استفاده می کنند که از مزایای این روش می توان به عدم خم شدن و همچنین تغییر شکل آنها اشاره کرد . همان طور که می دانید بسیاری از پروتز هایی که در عمل جراحی زیبایی بینی مورد استفاده قرار می گیرد از جنس سیلیکونی می باشد.

همچنین به دلیل این که این پروتز ها جذب بینی افراد نمی شود به صورت مادام العمر در بینی شکل خود را از دست نمی دهند و پزشک جراح بینی می تواند برای متناسب کردن بینی به اندازه صورت هر فرد پروتز ها را به خوبی تراش دهد ، اما از عوارض های این پروتز ها می توان به امکان مبتلا شدن افراد به عفونت اشاره کرد و در صورتی که فرد مراقبت های لازم از بینی را نداشته باشد ممکن است پروتز جابه جا شود.

پزشکان جراحی بینی معمولا از پروتز های بینی برای نوک بینی استفاده نمی کنند و همچنین بینی هایی که از دید پزشکان جراح کمی پر خطر می باشد گزینه مناسبی برای استفاده از پروتز های مصنوعی نمی باشد ، همچنین به افراد توصیه می شود که از این پروتز ها در بخش نوک بینی خود استفاده نکنند ، بینی های پر خطر مانند بینی های تخریب شده در پی  مصرف کوکائین، بینی هایی که تحت جراحی های متعدد قرار گرفته و دارای پیچیدگی ها بسیاری هستند، بینی هایی که در اثر جراحی قبلی بافت طیعی پوستشان را از دست داده اند می باشند ، تا اینجای مقاله شما با کاربرد پروتز در جراحی بینی آشنا شده اید در ادامه شما را با مزایای پروتز بینی آشنا خواهیم کرد با ما همراه باشید.

مزایا و کاربرد پروتز در جراحی بینی

  • عدم خم شدن و تغییر شکل پروتز ها
  • هرگز توسط بدن جذب نمی شوند.
  • قابلیت تراش و تغییر شکل توسط جراح ،مطابق با ویژگی های بینی و چهره ی فرد

مزایای پروتز بینی

معایب پروتز بینی

پروتز بینی در مقابل مزایای خود معایبی نیز دارد :

  • امکان بروز عفونت
  • احتمال جابه جایی و حرکت
  • اتصال با بافت های زیرین

در کاربرد پروتز در جراحی بینی البته باید بدانید که احتمال بروز این مشکلات برای افراد بسیار کمتر می باشد و شما باید در انتخاب پزشک جراح خود دقت لازم را داشته باشید ، می توان گفت که بسیاری از پزشکان جراح بینی که با کمک پروتز های بینی انجام شده اند موفقیت آمیز بودند و هیچ مشکل و عواقبی را برای بیمار به وجود نیاورده است.

جنس پروتز ها از چیست؟ 

شاید بخواهید بدانید که جنس پروتز های استفاده شده از چه چیز هایی می باشد ، جنس پروتز های مناسب و کارآمد برای عمل جراحی بینی ثانویه در بسیاری از موارد از جنس سیلیکونی می باشد و برخی از پزشکان جراح از پروتز های برند medpor نیز استفاده می کنند که این پروتزها با وجود مصنوعی بودنشان بسیار راهگشا هستند.

یکی از مهم ترین نکاتی که در مورد پروتز های بینی وجود دارد این است که در برخی از مواقع پروتز های به کار رفته استعداد عفونت و حرکت و جا به حایی را دارند و با این آماری زیادی از جراحی های پروتزی با موفقیت بسیاری رو به رو بوده و چون در بافت سالم بینی جایگذاری شده باشد هیچ مشکلی و عواقبی را برای افراد به همراه نخواهد داشت.

تقویت غضروف نوک بینی و کاربرد پروتز در جراحی بینی چگونه انجام می شود؟

امروزه برای جلوگیری از افت نوک بینی بعد از عمل جراحی از تقویت نوک بینی بهره می گیریم، برای انجام این کار غضروف از تیغه بینی وسط و یا همان داخل بینی برداشته می شود و به غضروف های نوک بینی پیوند زده می شود تا نوک بینی در افراد کمی مجکم تر شود ، بعد از تمام شدن عمل جراحی و در حین ترمیم نیرو هایی از پوست به اسکلت بینی وارد می شود که بسیار هم پر قدرت و قوی هستند و اگر نوک بینی به اندازه کافی قوی نباشند در مقابل آن ها سر خم می کنند و افت می کنند ، به عبارت دیگر نیز نوک بینی کمی پایین تر می آید و به لب بالا کمی نزدیک تر می شود. کاربرد پروتز در جراحی بینی، هر چقدر پوست بینی ضخیم تر باشد احتمال افت نوک بینى بعد از عمل بیشتر است.

چه زمانی از پروتز یا غضروف مصنوعی استفاده می شود؟

در برخی از اوقات سپتوم و یا همان تیغه بینی غضروف کافی را برای تقویت نوک بینی در اختیار پزشک جراح بینی قرار نمی دهد، در چنین شرایطی برخی از پزشکان از غضروف های مصنوعی و یا همان پروتز ها برای تقویت نوک بینی استفاده می شود ،غضروف هاى مصنوعى بسیار قوى و ماندگار هستند و استحکام کافى براى نوک بینى ایجاد مى کنند. در کاربرد پروتز در جراحی بینی با تمام مزایایى که غضروف هاى مصنوعى دارند معایب بالقوه خطرناکى هم دارند که عفونت و بیرون زدن از پوست جز آن ها است. به دلیل معایب مورد اشاره من از پروتز در بینی هیچگاه استفاده نمی کنم و عطاى آن را به لقایش بخشیده ام.

تقویت غضروف نوک بینی چگونه انجام می شود؟

چه افرادی نباید عمل زیبایی بینی انجام دهند؟

برخی از افراد قبل از انجام عمل جراحی بینی این سوال برای آن ها پیش می آید که عمل جراحی بینی برای چه افرادی مناسب نمی باشد ، اگر چه که عمل جراحی بینی یک عمل رایجی در ایران است اما برای برخی از افراد این عمل جراحی امکان پذیر نمی باشد و نباید آن را انجام دهند، ممنوعیت عمل بینی شامل افراد زیر می شود :

  • برخی از افرادی مبتلا به چاقی شدید هستند ممنوعیت انجام عمل جراحی بینی را دارند.
  •  خانم های زیر 16 سال و آقایان زیر 18 سال
  • خانم هایی که کمتر از 6 ماه از زمان زایمان آن ها می گذرد.
  • عمل جراحی بینی برای تمامی زنان باردار ممنوع می باشد.
  • افرادی که سیگاری هستند و در طول روز تعداد زیادی سیگار را می کشند ممنوعیت انجام این عمل جراحی را دارند.
  • افرادی که به بیماری های انعقاد خون مبتلا هستند ، مانند مبتلایان به هموفیلی
  • افرادی که عمل جراحی بینی اولیه خود را کمتر از یک سال است که انجام داده اند ممنوعیت انجام این عمل جراحی را دارند.
  • افرادی که به دلیل روانی فرم بینی خود را نامناسب می بینند (اختلال بدریخت انگاری یا body-dysmorphic disorder )
  • افرادی که به صورت حرفه ای یا غیر حرفه ای ورزش های سنگین و مبارزه ای مانند تکواندو، بوکس، کشتی و … انجام می دهند.
  • افراد مبتلا به بیماری های خاص مانند سرطان یا دیابت (جراحی بینی برای افراد مبتلا به دیابتدر صورتی مجاز استکه دیابت کنترل شده داشته باشند)
  • علاوه بر این، باید گفت که خانم هایی که قصد بارداری بعد از عمل بینی دارند، باید حداقل 6 ماه بعد از جراحی بینی برای بارداری اقدام کنند.

دلایل انجام جراحی بینی

برخی از مشکلات بینی هم ممکن است که از روز های اول تولد و به صورت کاملا مادر زادی در افراد وجود داشته باشد و با بعد از یک تصادف و یا حادثه به وجود بیاید ، برای مثال برخی از افراد به طور کاملا مادر زادی با مشکلاتی مانند انحراف بینی (کج بودن تیغه بینی) متولد می شوند و برخی از افراد دیگر نیز بر اثر ضربه ای که در ورزش به بینی آن ها وارد شده است دچار شکستگی و یا کج شدن تیغه بینی خود می شوند ، در هر صورت این مشکلات به کمک عمل جراحی بینی توسط یک پزشک جراح بینی قابل درمان می باشد.

کلام آخر 

از این که ما را تا آخر مقاله کاربرد پروتز در جراحی بینی همراهی کردید از شما سپاس گزاریم، همچنین اگر نظر و یا پیشنهادی در زمینه کاربرد پروتز در جراحی بینی دارید ممنون می شویم که با ما نیز در میان بگذارید. شما عزیزان می توانید از طریق شماره های درج شده در وب سایت جراحان برتر با متخصصین ما در این زمینه در ارتباط باشید. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده و برایتان مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره (کلیک کنید)