بینیبینی استخوانی

عمل بینی استخوانی

به طور کلی ممکن است که عمل بینی استخوانی به دلایل مختلفی از جمله زیبایی برای مثال اصلاح قوز و یا سوراخ بینی بزرگ و به دلایلی دیگری مانند درمان پولیپ صورت گیرد ، عمل بینی استخوانی برای اصلاح شکل بینی افراد در این نوع بینی عوارض کمتری را نسبت به بینی های از نوع گوشتی دارند و نتیجه بهتری را برای این نوع از بینی ها به همراه خواهد داشت ، نوع غضروف بینی های استخوانی اجازه دستکاری راحت تری را در روند عمل جراحی به پزشک جراحی بینی می دهد ، یکی از ویژگی های اصلی این نوع از بینی های استخوانی پوست نازک آن ها می باشد ، ضخامت پوست بینی در روند عمل جراحی بینی بسیار مهم می باشد .

بینی های از نوع استخوانی و یا غضروفی اصطلاحا به بینی هایی گفته می شود که دارای پوستی نازک و ساختار غضروفی محکم می باشند ، این نوع از بینی ها دارای یک استخوان باریک در زیر ساخت خود می باشند ، در ادامه قصد داریم شما را با عمل بینی استخوانی آشنا کنیم ممنون می شویم که ما را تا آخر این مقاله همراهی کنید .

ویژگی بینی های استخوانی

به طور کلی بینی افراد به دو دسته گوشتی و استخوانی تقسیم می شود ، بینی های از نوع استخوانی همان طور که از اسم آن ها پیدا است ، حالت استخوانی درند و غضروف زیادی زیر پوست آن ها قرار گرفته است ، همچنین این نوع از بینی های استخوانی بسیار محکم می باشند و مقاومت بالایی را دارند ، این نوع از بینی ها دارای قوز می باشند و قوز آن ها از نیم رخ به خوبی قابل مشاهده می باشد .

بینی های از نوع استخوانی بر خلاف بینی های گوشتی که پوست ضخیمی را دارند دارای پوستی نازک می باشند و همین دلیل در آسانی روند عمل جراحی بینی نقش بسیار زیادی را دارد ، یکی از نکات بسیار مهم که بسیاری از پزشکان جراح به آن اقرار می کنند این موضوع می باشد که عمل بینی استخوان به مراتب نسبت به جراحی بینی های گوشتی آسان تر می باشد و همچنین نتیجه بهتری را برای افراد دارای این نوع از بینی به همراه دارد .

ویژگی بینی های استخوانی

یکی از مهم ترین تفاوت های عمل جراحی بینی های گوشتی و استخوانی روند عمل جراحی و نتیجه آن می باشد که عمل جراحی بینی های گوشتی باید توسط یک پزشک جراح بینی با تجربه انجام شود به این دلیل که غضروف بینی ضعیف تر می باشد و عمل جراحی این نوع از بینی های سخت تر خواهد بود .

دلایل قوز و برآمدگی بینی های استخوانی چیست ؟ 

به طور کلی قوز و یا برآمدگی بینی به عوامل محیطی و یا عوامل ارثی کاملا بستگی دارد که در مورد هر یک از آن ها به طور کلی حرف خواهیم زد با ما همراه باشید .

عوامل محیطی : دلایل گوناگونی مانند ورزش های رزمی و سنگین و همچنین تصادف می تواند موجب شکستگی در بینی ها شود ، اگر چنین مشکلی برای فرد ایجاد شود ممکن است که برای افراد مشکلات تنفسی و یا ظاهری را برای افراد به همراه داشته باشد .

عوامل ارثی : داشتن بینی های از نوع استخوانی و غضروفی ممکن است که مادر زادی و یا ژنتیکی باشد که افراد با رسیدن به سن بلوغ ، بزرگی بینی را بیشتر نشان می دهد .

روند عمل بینی استخوانی

در روند عمل جراحی بینی های استخوانی باید بینی برد برش خورده باشد تا پزشک جراحی بینی بتواند به نواحی استخوانی دسترسی کاملی را داشته باشد ، زمانی که برش بر روی سطح بینی زده شد پزشک جراح به راحتی می تواند استخوان های اضافی را از بروی بینی برداشته و سپس کناره های بینی فرد را به هم نزدیک تر کند و بعد آن ها را به هم بخیه بزند . بر اساس نوع بینی فرد و نتیجه مورد انتظار از عمل جراحی بینی  ، جراحی بینی به دو شکل باز و بسته صورت می گیرد .

عمل جراحی بینی به روش باز : این روش از عمل جراحی برش برای زمانی کاربرد دارد که فرد می خواهد تغییرات زیادی را بر روی بینی بیمار ایجاد کند ، در واقع پزشک جراح با ایجاد برش بر روی تیغه و پره های بینی می تواند آناتومی بینی را به شکل کاملی ببیند تا بر روی آن کار کند ، این مدل از عمل جراحی بینی یک ویژگی دارد و آن هم این است که پزشک جراح بر روی غضروف . ساختار بینی تسلط کاملی را دارد و به همین دلیل باعث می شود که پزشک جراح دقت بیشتری بر روی بینی فرد داشته باشد .

روند عمل بینی استخوانی

عمل جراحی بینی به روش بسته : در عمل جراحی بینی آن هم به روش بسته هیچ برشی بر روی بینی فرد ایجاد نمی شود و تمامی برش ها از داخل بینی فرد ایجاد می شود و مانند عمل جراحی به روش باز غضروف و استخوان از بینی جدا می شود ، از ویژگی های این نوع از عمل جراحی بینی ایجاد نشدن هیچ برشی بر روی تیغه بینی فرد می باشد که همین ویژگی باعث می شود تا بینی تورم کم تری را بعد از عمل جراحی داشته باشید و در آخر روند بهبودی نیز سریع تر می شود .

این نکته را باید بدانید که تصمیم گیرنده نهایی پزشک جراح می باشد و او انتخاب می کند که کدام یک از روش های جراحی برای شما مناسب تر می باشد .

مدت زمان عمل جراحی بینی 

اگر بخواهیم برای عمل جراحی بینی مدت زمانی را مشخص کنیم باید بگوییم که عمل جراحی بینی به هیچ وجه زمان مشخصی را ندارد ، به این دلیل که به نوع ساختار بینی و تغییرات آن کاملا بستگی دارد ، ولی به طور کلی بین 1 تا 2 ساعت این عمل جراحی زمان می برد ، همچنین اگر فرد بعد از عمل جراحی مشکل خاصی را نداشته باشد مرخص می شود .

بهترین مدل عمل بینی استخوانی

یکی از مهم ترین سوالاتی که تقریبا بسیاری از افرادی که تصمیم به انجام عمل جراحی بینی دارند این است که بهترین مدل برای انجام عمل جراجی بینی کدام روش می باشد ، برای پاسخ به این سوال شما باید بسیاری از نکات را برای خود لحاظ کنید تا بتوانید به بهترین پاسخ خود برسید ، اول باید بدانید که بهترین مدل این نمی باشد که همه به سمت آن بروند و بخواهند با آن مدل عمل کنند ، بلکه بهترین مدل عمل جراحی بینی باید بر اساس شرایط فرد مورد جراحی و همچنین آناتومی صورت شما تعیین می شود ، در واقع با توجه به شکل های گوناگون صورت افراد که برخی از افراد صورت های کشیده تری را دارند و برخی از افراد هم صورت های گردی دارند باید با در نظر گرفتن حالت کلی صورت افراد بهترین مدل ها مشخص می شود .

به همین دلیل برای مثال مدل عروسکی بینی و جراحی بینی فانتزی ممکن است که به صورت فردی بیاید و بهترین نما را ایجاد کنند ، اما به صورت فرد دیگر نمی آید ، این مدل عروسکی ممکن است که در صورت فرد دیگری نا متناسب باشد ، پس اولین معیار ها برای انتخاب بهترین مدل مد نظر قرار دادن این نکته می باشد .

در موارد دیگر هم با توجه به شکل و آناتومی بینی شما نمی توانید نوعی از بینی را برای خود توقع داشته باشید زیرا شکل کلی بینی این امکان را برای شما ایجاد نمی کند که پزشک جراح نتیجه انتظار رفته را برای شما فراهم کند پس باید این مسئله برای برای خود در نظر بگیرید ، همچنین بهترین مدل برای جراحی بینی باید در جلسات مشاوره که با پزشک جراح خود دارید مشخص شود .

بهترین مدل عمل بینی استخوانی

اقدامات قبل از عمل بینی استخوانی

به طور کلی قبل از هر عمل جراحی افراد باید یک سری اقدامات انجام شود تا نتیجه بهتری را برای افراد داشته باشد .

  • قبل از انجام عمل جراحی بینی در جلسات مشاوره ای خود حتما با پزشک جراح گفت و گو داشته باشید .
  • اگر جزو آن دسته افرادی هستید که به بیماری خاصی مبتلا هستید حتما پزشک جراح خود را در جریان قرار دهید .
  • قبل از انجام عمل جراحی بینی پزشک جراح بینی شما آزمایشاتی را برای ما تجویز خواهد کرد کخ حتما باید آن را انجام دهید و در آخر نتیجه آن ها را در اختیار پزشک خود قرار دهید .
  • به مدت 2 هفته قبل از عمل جراحی بینی مصرف آسپرین و پروفن را قطعا کنید به این دلیل که موجب افزایش خونریزی در روز عمل جراحی می شود .
  • به مدت 2 هفته قبل از انجام عمل جراحی بینی مصرف دخانیات ، مشروبات الکی را حتما قطع کنید به این دلیل که اکسیژن رسانی را به خون مختل می کند .
  • در روز عمل جراحی خود باید ناشتا به کلینیک خود مراجعه فرمایید .
  • خانم ها در روز عمل جراحی خود هیج آرایشی را بر روی صورت خود نداشته باشند، همچنین آقایان هم باید ریش و سبیل خود را کوتاه تر کنند .
  • در روز عمل جراحی بینی حتما یک نفر را به عنوان همراه در کنار خود داشته باشید ، همچنین نیم ساعت قبل از عمل جراحی باید در کلینیک حضور داشته باشید .

مراقبت های بعد از عمل بینی استخوانی

در ادامه شما را با مراقبت بعد از عمل بینی استخوانی آشنا خواهیم کرد با ما همراه باشید .

  • به طور کلی دارو هایی که توسط پزشک جراح برای کاهش درد و تورم تجویز شده است را باید سر وقت آن ها را مصرف کنید ، همچنین علاوه بر این ها استفاده از کمپرس های یخ بسیار موثر می باشد .
  • مصرف نمک و یا ادویه های تند را بعد از عمل جراحی بینی خود حتما کمتر کنید چرا که این ماده تورم بینی شما را بیشتر خواهد کرد .
  • بعد از انجام عمل جراحی خود حتما به مدت 10 روز تا 2 هفته حتما استراحت داشته باشید .
  • همگام خواب خود حتما به این نکته مهم توجه داشته باشید که بینی به بالش به هیچ وجه برخورد نداشته باشد ، بهترین حالت برای خواب بعد از عمل جراحی به پشت و یا همان طاق باز می باشد .
  • شما حتما باید در زمان استراحت خود سر خود را بالاتر از بدن خود قرار دهید و به کمک دو بالش باید این کار را انجام دهید چرا که این کار به بهبود جریان خون می شود و کبودی و تورم را بعد از عمل کمتر می کند .
  • دو هفته بعد از انجام عمل جراحی بینی خود از عطسه و فین کردن با دهان باز حتما اجتناب کنید به این دلیل که مخاط بینی را با انجام این کار تحت فشار قرار می دهید .
  • بعد از عمل جراحی اصلا غذا هایی را که نیاز به جویدن دارند را زیاد مصرف نکنید .
  • در زمان مسواک زدن خود از مسواک های نرم حتما استفاده کنید و به هیچ عنوان به لب بالایی خود فشاری را وارد نکنید .
  • به مدت یک ماه بعد از عمل جراحی بینی خود از زدن عینک خودداری نمایید و اگر در دید خود دچار مشکل می باشید از لنز ها استفاده کنید .
  • به مدت دو هفته بعد از عمل جراحی بینی خود از مصرف سیگار ، قلیان و مشروبات الکی دوری کنید ، چرا که روند بهبود را در شما کمتر می کند .

مراقبت های بعد از عمل بینی استخوانی

عوارض عمل بینی استخوانی

به طور کلی این موضوع را می توان گفت که هر نوع از عمل های جراحی از عوارضی برخوردار می باشند که عمل جراحی بینی جزو کم ریسک ترین عمل های جراحی به حساب می آید ، برخی از مشکلاتی که در عمل جراحی بینی ممکن است که برای افراد به وجود آید واکنش به دارو های بی هوشی ، عفونت ، خونریزی و تجمع خون در زیر پوست افراد می باشد ، انتخاب یک پزشک جراح بینی با تجربه می تواند این عوارض را به حداقل خود می رساند ، باید این نکته مهم را بدانید که مراقبت های قبل و بعد از عمل جراحی بینی به کاهش عوارض می تواند کمک بسیاری را کند .

عوارض کوتاه مدت بعد از عمل جراحی بینی های استخوانی شامل موارد زیر می شود :

  • درد بعد از عمل جراحی بینی : در عمل جراحی بینی بیمی استخوان و غضروف فرد تراشیده می شود و به همین دلیل این موضوع کاملا طبیعی می باشد که بعد از عمل جراحی احساس درد را تجربه کنید ، این مشکل با مصرف مسکن ها قابل کنترل می باشند .
  • تورم : در روز های اول عمل جراحی بینی ، تورم در ناحیه چشم ها و بینی بیشتر دیده می شود ولی بعد از گذشت 3 هفته بعد از عمل جراحی بینی میزان تورم به طور کلی کاهش پیدا می کند ، همچنین یک سال طول می کشد تا نتیجه عمل جراحی بینی کاملا مشخص شود .
  • کبودی بعد از عمل جراحی بینی : این عوارض بیشتر برای بینی های از نوع استخوانی اتفاق می افتد که به حساسیت بیمار و عمل جراحی بینی کاملا بستگی دارد . این کبودی ها بیشتر از ناحیه چشم ها می باشند و حداقل به مدت 10 روز طول می کشد تا این مشکل از بین برود .

نکات مهم عمل بینی استخوانی

یکی از مهم ترین مزایا هایی که بینی های استخوانی نسبت به بینی های از نوع گوشی دارند این است که در بسیاری از موارد رضایت از نتیجه عمل جراحی بینی های استخوانی نسبت به بینی های از نوع گوشتی بیشتر می باشد ؛ به طور کلی در بسیاری از موارد دیده شده است که بعد از گذشت مدتی  نتیجه عمل جراحی بینی گوشتی از بین می رود و افراد این حس را دارند که بینی آن ها بزرگ تر شده است و کیفیت قبلی خود را ندارند ، این مسئله متاسفانه نه به پزشک جراحی بینی و نه به بیمار ربط دارد ، زیرا آناتومی بینی های از نوع گوشتی این ویژگی را دارد و نمی توان از آن دوری کرد .

 

نکات مهم عمل بینی استخوانی

بر خلاف بینی های از نوع گوشتی در بسیاری از موارد بینی های از نوع استخوانی نتیجه فوری و قابل قبولی را بعد از عمل جراحی از خود نشان می دهند و این باعث احساس رضایت در افراد مختلف می شود ، نکته دیگری که مهم است این است که قبل از اینکه پزشک جراح بخواهد عمل جراحی خود را شروع کند باید تمام ویژگی های بینی افراد را مورد بررسی خود قرار دهد ، ویژگی هایی مانند طول بینی ، میزان قوس بر روی بینی ، عرض و یا پهنای بینی و میزان لوله های بینی می باشد .

این بررسی های قبل از عمل جراحی بینی استخوانی به پزشک جراح این اجازه را می دهد که به راحتی بتواند نقشه راه دست و متناسبی را برای خود طراحی کند ، همه این مسائل را با مراجعه کننده های خود در میان بگذارید و تمامی انتظارات خود را بگویید و مطمئن باشید که شنیده می شود تا بهترین اتفاق برای شما رقم بخورد . پزشک جراحی بینی تا آن جایی که آناتومی بینی و همچنین حالت صورت در افراد اجازه دهد تلاش می کند تا توقعات و خواسته های مراجعه کننده های خود را بر طرف می کند و اگر بنا به هر دلیلی خواسته مراجعه کننده را عملی کند ، و اگر بنا به هر دلایلی خواسته مراجعه کننده برای فرد قابل اجرا نمی باشد با دلایل منطقی فرد را متقاعد می کنند .

کلام آخر 

از این که ما را تا آخر مقاله عمل بینی استخوانی همراهی کردید از شما سپاس گزاریم همچنین اگر نظر و یا پیشنهادی در این زمینه دارید ممنون می شویم که با ما نیز در میان بگذارید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره (کلیک کنید)