بینی

جراحی بینی بدون درد و کبودی

ما در این مقاله می خواهیم راجع به جراحی بینی بدون درد و کبودی صحبت کنیم. عمل جراحی بینی یکی از پرطرفدارترین جراحی های زیبایی است. هر عمل جراحی در عین کارآمد بودن ممکن است عوارضی نیز داشته باشد. یکی از عوارض جراحی زیبایی بینی درد و کبودی بعد از آن است. اما خوشبختانه این عوارض موقت هستند و در کوتاه ترین زمان از بین می روند. البته ممکن است بعضی افراد جراحی بینی بدون درد و کبودی را تجربه کنند. میزان این درد و کبودی در افراد مختلف متفاوت می باشد. در این مطلب می خواهیم به شما علت کبودی و راه کار هایی برای بهبود سریع تر آن را بگوییم. آیا جراحی بینی بدون درد و کبودی داریم؟ در صورتی که می خواهید به پاسخ این سوال برسید این مقاله را از دست ندهید و تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

کبودی در اطراف چشم ها بعد از جراحی بینی

کبودی هایی که بعد از جراحی روی پوست ظاهر می شوند، به اشکال مختلفی بروز می کنند. ممکن است این کبودی زرد رنگ یا به صورت کبودی های شدید بنفش رنگ باشند. این کبودی ها جای نگرانی ندارد زیرا بعد از یک هفته بهبود می یابند.

کبودی در اطراف چشم ها بعد از عمل یکی از مسائلی است که بیماران را از انجام عمل بینی می ترساند.

کبودی در اطراف چشم ها بعد از جراحی بینی

علت کبود شدن اطراف چشم ها بعد از جراحی بینی

این کبودی ها در اثر نشت خون از مویرگ ها به بافت زیر پوست اتفاق می افتد. این کبودی به عوامل مختلفی مانند میزان دست کاری بر روی استخوان بینی و تکنیک به کار گرفته شده و همچنین میزان کفایت انعقاد خون در بیماران بستگی دارد.

نکاتی برای کاهش کبودی بعد از جراحی بینی

  • استفاده از کمپرس سرد در 48 ساعت بعد از عمل ضروری است، سرما باعث می شود رگ ها تنگ شوند و ورم و کبودی نیز کاهش یابد. کمپرس سرد از یخ های خرد شده داخل نایلون است. کمپرس سرد باید به صورت متناوب بر روی گونه ها و اطراف چشم گذاشته شود. اگر کمپرس سرد باعث سردرد شما می شود از این کار خودداری کنید.
  • از مصرف آسپرین و دارو های مسکن (بروفن) و الکل و بعضی از مکمل های گیاهی و دخانیات خودداری کنید زیرا این مواد باعث رقیق شدن خون می شوند و خطر خونریزی زیر پوست و کبودی را افزایش می دهند.
  • بعد از جراحی هنگام استراحت و خوابیدن باید طوری بخوابید که سر شما بالاتر از بدنتان قرار بگیرد. هنگام خوابیدن بهتر است از دو بالشت برای زیر سرتان استفاده کنید.
  • در هفته اول بعد از جراحی باید از غذاهای نرم و پوره استفاده کنید. در 24 ساعت اول بعد از عمل باید غذا به صورت مایع و آبکی باشد. رژیم نرم به این معنی است که سفتی در حد هویج و بلال و سیب نداشته باشد و به راحتی قابل جویدن باشد.
  • از توصیه های افراد غیر پزشک دوری کنید. از مصرف مواد غذایی و معجون هایی که آشنا و دوستان توصیه می کنند بپرهیزید. هیچ دارو و مکمل غذایی مصرف نکنید.

روند بهبود کبودی ها

پس از جراحی بلافاصله اطراف چشم شما کبود نمی شود. کبودی ها معمولا یک روز بعد از جراحی ظاهر می شوند و در روز دوم به اوج خود می رسند. از روز دوم به بعد کبودی ها کم کم بهبود می یابند، به طوری که وقتی بعد از یک هفته برای برداشتن اسپلینت بینی و بخیه ها به مطب مراجعه می کنید کبودی ها برطرف شده اند.

انواع جراحی های بینی

جراحی بینی از نظر فرم بینی بعد از عمل به 3 دسته تقسیم می شود:

جراحی بینی طبیعی: در جراحی بینی طبیعی فرم بینی به صورت کاملا طبیعی است و تغییرات کمی روی بینی انجام می شود. در جراحی بینی طبیعی جراح تغییرات کمی روی بینی انجام می دهد و بیشتر ایرادات بینی را برطرف می کند. در این نوع جراحی سایز بینی طبیعی است.

جراحی بینی فانتزی: در بینی های فانتزی قوس بینی شدید است و سایز بینی نیز بسیار کوچک است. در این جراحی پل بینی بسیار ریز و ظریف می باشد و برش های زیادی در بخش استخوان و غضروف ایجاد می شود. در جراحی بینی فانتزی پره ها و لوله های بینی بسیار کوچک هستند. به این نوع جراحی، جراحی بینی عروسکی نیز گفته می شود.

جراحی بینی نیمه فانتزی: جراحی بینی نیمه فانتزی چیزی بین جراحی فانتزی و طبیعی است. به طوری که بینی سایزش کوچک می شود اما نه به اندازه فانتزی. در بینی نیمه فانتزی قوس بینی به اندازه بینی طبیعی صاف نیست و همینطور به اندازه بینی فانتزی شدت زیادی ندارد.

انواع روش های جراحی بینی

جراحی بینی به طور کلی به دو روش باز و بسته صورت می گیرد.

در جراحی باز برش های زیادی در بخش استخوان و پوست بینی زده می شود و جراح دسترسی و دید بهتری به بینی دارد.

بر خلاف جراحی باز، در جراحی بینی بسته برش زیادی روی بینی ایجاد نمی شود بنابر این عوارضی که بعد از این جراحی ایجاد می شود نسبت به عوارض جراحی بینی باز کم تر است.

در جراحی بینی به روش باز میزان درد و خونریزی کم تر است زیرا میزان برش ها در جراحی بسته کم تر است و تیغه جراحی بافت بینی را کم تر هدف قرار می دهد.

اما به هر حال باید در نظر داشته باشید که جراحی به روش باز به دلیل دسترسی پزشک به بافت های داخل بینی باعث می شود که بسیاری از مشکلات برطرف شوند و امکان ایجاد تغییرات گسترده وجود دارد. بنابر این نتیجه ای که از جراحی بینی به روش باز به دست می آید موفقیت آمیز تر خواهد بود.

انواع جراحی های بینی

مزایای جراحی بینی به روش بسته

  • روی پوست کلوملا برشی ایجاد نمی شود.
  • مدت زمان عمل در این روش کم تر از عمل باز است.
  • در این روش ورم نوک بینی کم تر از روش باز است.

مزایای جراحی بینی به روش باز

  • مشکلات مادرزادی بینی در این روش راحت تر برطرف می شود.
  • جراحی زیر دید مستقیم انجام می شود در نتیجه میزان ناقرینگی بعد از عمل حراحی کم تر است.
  • قدرت مانور جراح و فضا برای کار کردن وی بیشتر است.

عوارض ظاهری بعد از جراحی بینی

عوارض بعد از جراحی زیبایی بینی به ندرت پیش می آید اما بهتر است قبل از انجام جراحی از عوارض احتمالی آگاه باشید. این عوارض شامل موارد زیر است:

عدم تقارن سوراخ های بینی 

جراح پیش از عمل معمولا سوراخ بینی بیمار را به طور دقیق اندازه گیری می کند. اما به دلیل تورم بعد از عمل ممکن است مشکل عدم تقارن سوراخ بینی به وجود بیاید. اما جای نگرانی نیست بعد از از بین رفتن تورم و کاهش آن، این اختلاف نیز از بین می رود.

زینی شکل شدن بینی

این مشکل به دلیل تراشیده شدن بیش از حد بینی به وجود می آید. اگر جراح کم تجربه باشد و اندازه گیری های قبل از جراحی را به درستی انجام نداده باشد ممکن است این عارضه پیش بیاید.

آسیب به پوست بینی 

اگر جراح در حین انجام عمل جراحی دقت نکند و به پوست بینی آسیب برساند، ممکن است پوست بینی سیاه بشود و از بین برود. بدترین عارضه بعد از عمل بینی، آسیب پوستی است که ترمیم آن کار بسیار سختی است.

باریک شدن نوک بینی

این عارضه به دلیل اصرار زیاد بیمار به وجود می آید که نه تنها ظاهر بینی را زیبا نمی کند بلکه ظاهر بینی بسیار بدفرم و غیر طبیعی می شود.

بینی خوکی شکل

زاویه مناسب و استاندارد برای نوک بینی خانم ها معمولا 110 درجه و برای آقایان 90 درجه می باشد. اگر جراح این اندازه ها را رعایت نکند نوک بینی بیش از اندازه بالا می رود و ظاهر آن بسیار نامطلوب می شود که اصطلاحا به این عارضه بینی خوکی شکل می گویند.

کوچک شدن بیش از اندازه پره های بینی 

افرادی که بینی گوشتی دارند می توانند با انجام جراحی بینی پره های بینی خود را کوچک کنند و به ظاهر زیبایی برسند. اما اگر این کوچک کردن بیش از اندازه باشد و از اندازه استاندارد فراتر برود، علاوه براینکه ظاهر زیبای خود را از دست می دهد، موجب بروز مشکلات تنفسی نیز می شود.

بزرگ و کوچک شدن پره وسط بینی 

اگر جراح دقت لازم در جراحی را نداشته باشد و پره بینی را در محل مناسب با پره های بیرونی قرار ندهد، ممکن است پره ها به سمت داخل یا بیرون بینی قرار بگیرد و ظاهر نازیبایی در نیم رخ فرد ایجاد کند.

عوارض ظاهری بعد از جراحی بینی

مواردی که بعد از جراحی بینی باید رعایت کنید

  • از انجام ورزش های سنگین تا دو ماه اول بعد از جراحی خودداری کنید.
  • اگر سیگاری هستید باید تا زمان بهبودی کامل بعد از جراحی از سیگار کشیدن بپرهیزید.
  • تا مدتی بعد از عمل باید از بلند کردن اجسام سنگین اجتناب کنید تا فشاری به بینی شما وارد نشود.
  • مواظب باشید به بینی شما ضربه ای وارد نشود.
  • اگر بین شما بعد از جراحی با گچ بسته شده است، برای باز کردن گچ و معاینه حتما به پزشک مراجعه کنید و هرگز خودتان این کار را انجام ندهید.

آیا جراحی بینی عوارض دارد؟

هر عمل جراحی عوارض خاص خود را دارد. در صورتی که مراقبت های قبل و بعد از عمل را به درستی انجام دهید هیچ مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد.

مدت زمان استراحت بعد از جراحی چقدر است؟

تا حدود یک هفته بعد از جراحی بینی یعنی تا زمانی که اسپلینت و بخیه وجود دارد باید استراحت کنید. برای انجام فعالیت های ورزشی نیز باید حدود 6 هفته از عمل شما بگذرد.

آیا وضعیت روحی و روانی فرد در انجام عمل بینی تاثیر دارد؟

در پاسخ باید گفت که وضعیت روحی و روانی فرد تاثیر به سزایی در انجام جراحی بینی دارد. بسیاری از بیماران با وجود نتیجه مطلوب بعد از عمل، به دلیل مشکلات روحی و روانی و وسواس فکری، از نتیجه عمل خود ناراضی هستند.

ویژگی های بینی گوشتی

بینی های گوشتی از نظر ضخامت و نوع پوست در مقایسه با بینی های استخوانی ضخامتشان بیشتر است و از نظر ظاهر، بینی های گوشتی دارای نوک بینی افتاده و پهن هستند.

از نظر بافت و غضروف ها، بینی های گوشتی بافت و غضروف ضعیفی دارند.

ویژگی بینی های استخوانی

بینی های استخوانی از نظر ضخامت پوست، پوستی نازک و قابل انعطافی دارند. به دلیل نازک بودن پوست بینی جزئیات استخوانی به وضوح از زیر پوست دیده می شود و اگر بخواهیم از نظر ظاهری بگوییم بینی های استخوانی دارای قوز روی پل بینی هستند. بینی های استخوانی از نظر بافت و غضروف های بینی، دارای بافت و غضروف های محکمی هستند.

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی

تفاوت بین بینی گوشتی و استخوانی ضخامت پوست بینی می باشد. بینی های استخوانی دارای پوست نازک هستند اما بینی های گوشتی دارای پوستی ضخیم می باشند.

بینی های استخوانی دارای استخوان و غضروف مستحکمی هستند اما استخوان و غضروف بینی گوشتی ظریف تر است.

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی

مواردی که پزشک باید راجع به آن اطلاع داشته باشد:

  • نوع و دوز داروهای مصرفی شما
  • وضعیت تنفسی
  • بیماری های ژنتیکی شما و شایع در خانواده
  • سابقه ی بیماری ها، عمل ها و بیهوشی های شما در گذشته

هزینه عمل

هزینه جراحی به مواردی ازجمله تجربه جراح، امکانات جراحی، محل جغرافیایی و همچنین نوع بینی فرد بستگی دارد. برای آگاهی بیشتر از هزینه جراحی می توانید با شماره های داخل سایت تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

کلام آخر

از شما همراهان گرامی سپاس گذاریم که تا پایان این مقاله ما را همراهی کردید. امیدوارم با توضیحاتی که داده شد اطلاعات کافی در زمینه جراحی بینی بدون درد و کبودی را کسب کرده باشید. در صورت داشتن انتقاد یا پیشنهاد می توانید آن را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره (کلیک کنید)